Laatste Nieuws

Kindertuinen startklaar

 

Vrijwilligers zijn druk bezig om de kindertuinen startklaar te krijgen. Op 3 april begint het nieuwe seizoen. 

Djoke Winkler Prins, secretaris van de Delftse kindertuinen, coördineert al 10 jaar het jaarlijkse inschrijfproces. Ze hoopt weer op veel aanmeldingen van kinderen die willen leren zaaien en oogsten in hun eigen moestuintje.  “Er is plaats voor zo’n 300 kinderen. En om dat mogelijk te maken, zijn nieuwe vrijwilligers zeer welkom."

Tuinieren is vooral een tastbare bezigheid: buiten bezig zijn, de grond in je vingers voelen, planten verzorgen en zien opgroeien en ontdekken welke rol de bodem, het weer en insecten daarbij spelen. Tegen de ervaring van je eigen oogst plukken, opeten of er iets leuks van maken, kan geen computerspel op!

Kindertuinen startklaar

De vrijwilligers vinden het actief zijn in de natuur en het samen werken aan een goed doel zo belangrijk dat ze ook deze winter in de weer waren; bijvoorbeeld met het verspreiden van mest van de kinderboerderij (zie foto).

Inschrijven 

De Delftse kindertuinen gaan weer open op 3 april. Inschrijven kan komende week nog. Kijk voor meer informatie, ook over vrijwilligerswerk, op de website van de Kindertuinen.
Terug
vrijdag 10 maart 2017 07:36:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob