Laatste Nieuws

Delftenaren denken mee!

 

Delftenaren willen meedenken met de gemeente over plannen en ideeën voor de stad. Dat kan al heel binnenkort, over het Omgevingsplan voor The Green Village. 

Uit een DIP-enquête (Delft Internet Panel) bleek vorig jaar dat ruim 80 procent van de Delftenaren met de gemeente wil meedenken. Dat is deze zomer nog eens bevestigd met een online-onderzoek van de gemeente over de plannen voor The Green Village.

The Green Village is een proeftuin voor duurzame innovaties, op de campus van de TU Delft. Het is een openluchtlaboratorium voor experimenten met nieuwe, duurzame  technologieën voor de woon- en leefomgeving. Sommige innovaties passen echter niet in de bestaande regelgeving. 

Delftenaren denken mee!

The Green Village is aangewezen als experiment voor de Omgevingswet, die in 2019 ingaat. Met dit experiment kan knellende regelgeving worden uitgezet, om zo innovaties te kunnen versnellen.

Ideeën van Delftenaren

The Green Village past bij de duurzaamheidsambities van het Rijk en van Delft. En past The Green Village ook bij de ambities van de Delftenaren? Ja, gelet op wat de (ruim 300) Delftenaren die aan het online-onderzoek hebben meegedaan, belangrijk vinden. Zij gaven aan thema’s als leefbaarheid, milieu, energie, duurzaamheid, veiligheid, water en innovatie belangrijk te vinden. Maar ze vinden ook dat er nog wel zaken moeten worden geregeld als de regelgeving (tijdelijk) uitgaat, zoals afval, vervuiling, overlast, veiligheid, geluidsoverlast.

Meedenksessies

De gemeente gaat met deze uitkomsten aan de slag. En wie wil meedenken, kan aanschuiven. Al vrij snel trouwens: vanaf oktober zijn er verschillende meedenksessies over hoe The Green Village een gebied kan worden waar innovaties kunnen worden versneld. Doel van deze sessies is om met elkaar te bouwen aan een Omgevingsplan, dat daarna aan de gemeenteraad kan worden aangeboden ter besluitvorming.

Meedenken?

De meedenksessies vinden plaats op 3 en 24 oktober, 21 november en 19 december. Meedenken? Meld u aan via omgevingswet@delft.nl voor deze bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op Delft.nl/thegreenvillage
Terug
vrijdag 1 september 2017 09:06:57 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob