Laatste Nieuws

Gestolen goederen teruggevonden dankzij app

 

Dankzij een ‘Find my Phone-app’ werden maandagmorgen 4 september goederen teruggevonden die het weekend ervoor waren weggenomen uit een woning in Den Hoorn.

De bewoners van een woning aan de Boomkwekerij ontdekten zondag 3 september bij thuiskomst dat er was ingebroken in hun woning en dat er verschillende goederen waren weggenomen. Maandagmorgen belde de aangever de politie omdat hij via een ‘Find my Phone-app’ zag dat zijn mobiele telefoon aanstraalde op de Van Groenewegenstraat in Delft. 

Gestolen goederen teruggevonden dankzij app

Eenmaal ter plaatse ontstond al snel het vermoeden dat de telefoon in een ondergrondse vuilcontainer lag. Brandweerpersoneel nam een kijkje en vond in de container inderdaad de gestolen telefoon terug, net als onder andere een weggenomen handtas, sieraden. De goederen zijn voor sporenonderzoek in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Download Find My Phone-app

Er zijn verschillende  track en trace-apps waarmee de locatie van een gestolen telefoon achterhaald kan worden. Voor telefoons van het merk Apple is dit de Find My Iphone-app. Voor Android gebruikers zijn er verschillende apps voor de locatiebepaling, bijvoorbeeld Android Lost. Zorg daarnaast dat de smartphone met een wachtwoord beveiligd is.
Terug
dinsdag 5 september 2017 08:20:15 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob