Laatste Nieuws

VEILIGER GEVOEL BIJ STATION

 

Tachtig procent van de bezoekers voelt zich veilig in het stationsgebied. Uit een evaluatie blijkt dat de situatie behoorlijk is verbeterd.

Dat bleek donderdag tijdens de vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur. De gemeente Delft begon in 2004 met tweejaarlijkse onderzoeken naar de veiligheid rondom het station. In 2017 is het aantal bezoekers dat het stationsgebied als veilig bestempelt gestegen naar 80%.

Burgemeester Van Bijsterveldt constateerde dat ze een overwegend positieve commissie had gehoord, waarin een meerderheid pleitte voor het gericht meten van die plekken in het gebied die minder scoren. Het gaat daarbij om de tramhalte, het stationsplein en de bovengrondse fietsenstalling.

VEILIGER GEVOEL BIJ STATION

De burgemeester stelde voor het onderzoek te doen in samenwerking met de NS, Prorail, Connexxion, HTM en politie.

UITGEBREID VERSLAG

Op de website van de gemeenteraad leest u een uitgebreid verslag van deze commissievergadering. Andere onderwerpen die aan de orde kwamen waren de stand van zaken in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en  YES!Delft. De toekomstvisie van Museum Prinsenhof stond ook op de agenda, maar die is doorgeschoven naar de vergadering van 5 oktober.
Terug
donderdag 14 september 2017 09:25:39 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob