Laatste Nieuws

Delfts Keerpuntfestival

 

Op 2 november worden er weer Innovatie Awards uitgereikt op het Keerpuntfestival. Vorig jaar wonnen Gaston Badoux van de Delftse Molen en DOEL een aanmoedigingsprijs. 

Het is een gezellige boel én er wordt flink doorgewerkt op de ‘zolder’ van de Delftse Molen. Enkele medewerkers van DOEL, cliënten van de GGZ Delfland, zijn druk met het in- en verpakken van bloem en aanverwante artikelen. Gaston Badoux van de Delftse Molen en activiteitenbegeleider Jan Spruit van DOEL geven af en toe een aanwijzing, maken een geintje en zien vooral dat het goed is.

Delfts Keerpuntfestival

Rechtop

De mensen van DOEL, om wat voor reden dan ook buiten het arbeidsproces geraakt, vinden in de Delftse Molen nieuw perspectief. “We werken hier elke donderdag met een clubje mensen”, zegt Spruit. “Daarbij gaan we uit van wat de mensen wél kunnen. En dat lukt hier in de molen prima, ze ondervinden de positiviteit van een bijzondere werkvloer, ze gaan met elkaar in gesprek, nemen weer initiatief. Maar het belangrijkste vind ik: mensen gaan weer rechtop lopen. Een nuttige besteding van je dag is zó belangrijk voor je zelfvertrouwen.”

Kansen

Badoux knikt. De ondernemer en DOEL begonnen de samenwerking zonder te weten waartoe het zou leiden. Voor sociaal ondernemer Badoux is het min of meer logisch dat hij ‘mensen met een rugzakje’ nieuwe kansen biedt. "We zijn het samenwerkingsproject puur op gevoel begonnen. En het werkt, zo blijkt. We werken met gesloten beurzen: ik krijg hulp bij het inpakken, en DOEL heeft voor hun mensen een mooie dagbesteding in een heel bijzondere omgeving: je merkt eigenlijk dat ‘de magie van de molen’ altijd en bij iedereen werkt.”

Warm 

De samenwerking tussen DOEL en molen De Roos kreeg vorig jaar een aanmoedigingsprijs bij het Delftse Keerpuntfestival. Naast de geldprijs van € 500 waren er lovende woorden van de jury voor de ‘warme dagbesteding met ambachtelijk werk’. Spruit: “Dat gaf ons zo’n enorme positieve boost, en het is een bevestiging van wat wij zelf elke week zien: mensen krijgen de tijd en ruimte om te groeien. Dit is een springplank om verder te komen; we hopen natuurlijk dat mensen die hier aan de slag gaan, later kunnen doorstromen naar een reguliere baan.” 

Aanmelden 

Het derde Keerpuntfestival voor professionals vindt plaats op donderdagmiddag 2 november in Theater de Veste. Dan worden weer de jaarlijkse Innovatie Awards uitgereikt voor professionals die op een bijzondere manier samenwerken op het gebied van zorg, jeugd en werk. Dé ontmoetingsplek van het Keerpuntfestival is de Meet & Match. Hier kunt u met andere professionals in gesprek gaan en netwerken over nieuwe ideeën vanuit uw eigen organisatie. Wilt u deelnemen aan het Keerpuntfestival en de Meet & Match? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de gemeentesite.
Terug
vrijdag 29 september 2017 08:14:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob