Laatste Nieuws

Bezorgen wordt elektrisch

 

De gemeente wil na 1 juli 2018 alleen nog ontheffingen afgeven voor elektrische bezorgbrommers en – scooters die door de binnenstad rijden. Dat bleek donderdag 28 september tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

Die tegemoetkoming deed wethouder Lennart Harpe. Onafhankelijk Delft had een motie had aangekondigd om nu al te stoppen met het verlenen van ontheffingen aan bezorgbrommers die door de binnenstad willen rijden. Die motie werd na de tegemoetkoming van de wethouder ingetrokken.

Bezorgen wordt elektrisch

Tevreden

Onafhankelijk Delft en andere fracties reageerden tevreden dat het college meer haast wil maken met de aanpak van de overlast die de scheurbrommers veroorzaken in het autoluwe deel van de Delftse binnenstad.

Bekeuringen

Burgemeester Marja van Bijsterveldt lichtte toe dat er de afgelopen maanden tientallen bekeuringen zijn uitgedeeld en dat de top drie van meest overlast gevende bezorgbedrijven een brief van haar kunnen verwachten. Daarnaast worden ondernemers bezocht door de wijkagent.

Limiet

De meeste fracties gunnen de bezorgbedrijven wel de tijd gunnen om de huidige brommers en scooters te vervangen door niet-vervuilende voertuigen. Wethouder Lennart Harpe kondigde aan in november met nieuwe regels te komen. Voor de bestaande ontheffingen denkt de wethouder dat de bezorgbedrijven die rond 1 juli 2020 moeten vervangen door een ontheffing voor elektrische bezorgbrommers en – scooters. Hij wil ook kijken of er een limiet kan worden gesteld aan het aantal ontheffingen per aanvrager. De raad praat in november verder over dit onderwerp.

Uitgebreid verslag

Op de website van de gemeenteraad leest u een uitgebreid verslag van deze vergadering. De raad besprak onder meer de ambities van de gemeente om Delft in 2050 energieneutraal te laten zijn, het bouwproject Van Arskerk in de Kappeyne van de Coppellostraat en het  voornemen van het college om de gemeentelijke begraafplaatsen te verzelfstandigen
Terug
woensdag 4 oktober 2017 12:05:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob