Laatste Nieuws

Delftse Maakweken

 

Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 oktober zijn er elke middag workshops en ateliers in het Poptapark: het is weer tijd voor de Delftse Maakweken! 

Dit jaar gaan de activiteiten over beroemde verhalen uit de Griekse mythologie: koning en strijder Odysseus en het Paard van Troje.

In de textielworkshop van Befunky Fashion gaan deelnemers aan de slag met het bekleden van het levensgrote houten paard dat de Grieken de stad Troje cadeau deden. Volgens de legende zaten daarin stiekem strijders verborgen. Omdat de Trojanen het paard binnen hun muren haalden, konden de Griekse strijders de stad veroveren.

Delftse Maakweken

Appel 

Ook kun je meetimmeren aan een miniatuur-Troje, een gigantische appel beschilderen en kun je vissen en andere zeedieren en schepen maken voor in de oceaan. Of doe je mee met een van de workshops bucket drum, hiphopdans, trick training of circustechnieken?

Voorstelling 

Intussen worden er scenes gemaakt voor de locatievoorstelling ‘Odysseus en het paard van Troje’ voor de slotavond Dwalen door Poptahof. Laatstgenoemde is het halfjaarlijkse festival in Poptahof voor nieuw werk en voor werk dat nog in de maak is. Met de voorstelling ‘Odysseus’, de nieuwe dansvoorstelling ‘Nadia’, een nieuw liedjesprogramma ‘Come Closer’ en de korte kunstfilm ’A Quest for a Trojan Horse’, met live muziek. Verder presenteren jongeren een dans- en percussieshow.

Aanmelden 

Het programma begint elke dag om 13.30 uur. Bij slecht weer vinden de activiteiten plaats in de sportzaal van Poptahof. Wie kan zich aanmelden? Jong en oud - dus iedereen! Ook gastoptredens en mensen voor achter de schermen, zoals koks, decorbouwers, kledingmakers en fotografen zijn nog van harte welkom. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van de Maakweken
Terug
vrijdag 6 oktober 2017 09:04:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob