Laatste Nieuws

Marché Royal!

 

Franse markt, muziek, activiteiten en oldtimershow in het Hofkwartier in Den Haag - Zondag 15 oktober

Na het succes van vorige jaren, organiseert het Hofkwartier opnieuw Le Marché Royal. In de sfeervolle kronkelstraatjes achter Paleis Noordeinde, in de Paleistuin en langs de gracht is het een gezellig drukte. Franse muziek, culinaire en andere verrassingen, een mediterrane markt en activiteiten voor kinderen en volwassenen, brengen het vakantiegevoel even terug. 
Vorig jaar waren de straten, pleinen, cafés en restaurants vol met bezoekers tot in de kleine uurtjes.

Marché Royal! Het Hofkwartier is het meest Franse stukje van Den Haag en dat blijkt wel op deze dag.
In de smalle straatjes staan kraampjes met Franse waar - van delicatessen tot mode en snuisterijen - de cafés en restaurants serveren Franse lekkernijen en drankjes. In de winkels en werkplaatsen hangen en liggen de Franse collecties en Frans design. Op verschillende plaatsen in de wijk vinden optredens met Franse muziek plaats en er zijn rondleidingen in de Schuilkerk en het Klooster van de Broeders van St. Jan. Ook de Waalse Kerk aan het Noordeinde houdt open huis. Bij mooi weer is er Jeu de Boules in de Paleistuin waar iedereen een potje mag meespelen. De Franse ambassadeur, excellentie monsieur Philippe Lalliot, en wethouder Karsten Klein verrichten traditiegetrouw de feestelijke opening.

De ‘pièce de résistance’ is de show en rijtoer van Franse klassieke auto’s; vanaf bouwjaar 1924. De eigenaren van de auto’s vertellen er graag en met trots over. In het Venduehuis aan de Nobelstraat, een erfenis van Napoleon, is het ‘kijkdag met een Frans tintje’ voor de kunst- en antiekveiling. De Alliance Française, die in het Hofkwartier talencursussen Frans verzorgt, organiseert een boekenmarkt en waarborgt het echte Franse karakter van de Marché Royal. Het aantal programmapunten groeit nog steeds. Voor up-to-date informatie: zie facebook.

Het evenement is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 – 18.00 uur. De opening bij het Venduehuis is om 11.30 uur.

Programma: MarchéRoyal.nl

Informatie bij:
Charlotte Kamermans
E: charlotte@charlottekamermans.com
M; 0620011108


Terug
dinsdag 10 oktober 2017 15:53:47 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob