Laatste Nieuws

DOE EEN STAP TERUG IN DE TIJD

 

Op zaterdag 14 oktober kunt u in Delft tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij een echte archeologische opgraving. En dat is voor het eerst in twaalf jaar. 

Deze maand doen de medewerkers van Archeologie Delft onderzoek naast de parkeerplaats Nijverheidsplein. Uit onderzoek blijkt dat op deze locatie een huisje heeft gestaan, dus de archeologen verwachten wel het een en ander te vinden en hopen natuurlijk op bijzondere vondsten.

"Het huisje staat heel klein aangegeven op een kaart uit 1712, maar niet meer op de eerste kadastrale kaart van 1832. Hoe oud het in eerste fase is hopen we te ontdekken bij het onderzoek", zo laat stadsarcheoloog Steven Jongma weten. "Het huisje is dus in ieder geval uit de 18de eeuw en mogelijk ouder. We hopen ook te ontdekken wat de functie van het gebouw was en wat er zich daar afspeelde."

DOE EEN STAP TERUG IN DE TIJD

EIGEN VONDST

Er zijn deze dag meerdere archeologen beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Maar er is nog meer te doen. Zo kunnen kinderen zelf schatten opgraven en meer te weten komen over wat ze hebben gevonden. Heeft u een eigen vondst in huis? Dan kunt u deze meenemen en laten onderzoeken door een archeoloog.

WORKSHOPS

Ook is het mogelijk verschillende workshops te volgen, zoals scherven puzzelen en het bestuderen van dierlijke botten. In een mini-expositie is een selectie van eerdere bijzondere vondsten uit de Spoorzone te zien. Meer informatie is te vinden op de website van Archeologie Delft. 

DOORGRAVEN

Archeologie Delft voert al jaren onderzoek uit in de Spoorzone. Een stadspoort met torens, een bolwerk en militaire uitrustingen zijn er ontdekt. De vondst van de oudste telescoop van Nederland ter wereld trok grote aandacht in de pers en op televisie. Het gebied is nog steeds in ontwikkeling dus Archeologie Delft graaft voorlopig nog door. 
Terug
dinsdag 10 oktober 2017 16:10:50 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob