Laatste Nieuws

12.000 huurwoningen erbij

 

Acht gemeenten en sociale verhuurders in de regio Haaglanden hebben afgesproken in de komende jaren 12.000 sociale huurwoningen te willen realiseren. 

Uit onderzoek is gebleken dat tot 2026 in de regio Haaglanden 12.000 sociale huurwoningen moeten worden gebouwd om de voorraad op peil te houden. Daardoor kunnen woningzoekenden ook in de toekomst een betaalbare huurwoning vinden in alle gemeenten van de regio.

Het aantal kan worden gehaald door nieuwbouw en door overname van woningen van woningbouwcorporatie Vestia. Met de afspraken die er nu liggen worden twee belangrijke doelen gediend: het behoud van bestaande sociale huurwoningen én de bouw van nieuwe sociale nieuwbouwwoningen.

12.000 huurwoningen erbij

Aan de slag

Om met het convenant aan de slag te kunnen, zijn er afspraken tussen de gemeenten en de corporaties nodig. In elke gemeente wordt gekeken welke oplossingen er nodig zijn en welke corporaties dit kunnen oppakken.

Gemeenten en sociale verhuurders Haaglanden

De gemeenten die het convenant hebben ondertekend zijn Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Westland. Zoetermeer neemt begin volgend jaar een besluit over het ondertekenen van het convenant. Sociale Verhuurders Haaglanden is een vereniging waarin alle 15 woningbouwcorporaties in de regio Haaglanden samen werken. 
Terug
zaterdag 23 december 2017 09:36:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob