Laatste Nieuws

2018 begint in Delft rustig

 

De jaarwisseling is in Delft goed verlopen. Het was gezellig druk in de binnenstad waar veel mensen samenkwamen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te beginnen. 

Gedurende de avond was het nog spannend hoe sterk de wind was. Bij stormachtige wind  konden de drie geplande vreugdevuren niet branden en zou gebruik van vuurwerk extra gevaarlijk zijn. Uiteindelijk viel de wind mee en konden de vuren aangestoken worden. De feestelijkheden op straat en het vuurwerk verliepen zoals altijd: gezellig, lawaaiig en met hier en daar een incident.

2018 begint in Delft rustig

Veilig verlopen

Burgemeester Marja van Bijsterveldt: “Om te beginnen wens ik alle Delftenaren een liefdevol nieuwjaar, een jaar met aandacht voor elkaar. De jaarwisseling in Delft is over het algemeen rustig  verlopen. Er waren, zoals gebruikelijk wel een paar incidenten, waaronder containerbrandjes. Aan het eind van de nacht was het hier en daar onrustig en moest de politie ingrijpen. Er waren geen autobranden en de vreugdevuren zijn veilig verlopen.”

Mooi jaar

“Over het algemeen kunnen we dus terugkijken op een rustige viering van Oud&Nieuw in onze stad. Ik vond het leuk om op aantal  plekken in de stad zelf even een kijkje te nemen vannacht, samen met de politie. Fijn dat de Delftenaren zo’ n groot evenement met elkaar echt tot een feest maken. Daarbij mogen we de inzet van de mensen van de politie, brandweer, jeugdwerk, ziekenhuis, afvalverwerkers en gemeente en vele vrijwilligers niet vergeten. Allemaal hartelijk dank daarvoor. Ik wens iedereen toe dat we 2018 met elkaar tot een mooi jaar maken.”

Zelf vegen

Inmiddels hebben de straatvegers de binnenstad schoongemaakt. Aan vuurwerkafstekers heeft de gemeente gevraagd of ze hun eigen omgeving schoon willen vegen.  Er is nog geen beeld van de schade aan straatmeubilair en dergelijke.
Terug
vrijdag 5 januari 2018 10:10:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob