Laatste Nieuws

Van spoor naar stad: feest!

 

Na bijna tien jaar bouwen zijn de grote werkzaamheden aan en rond het spoor – de spoortunnel, de Prinsenhofgarage en de fietsenstallingen – gereed. Reden voor een feestje op 20 januari. 

Ondergronds is van alles gebeurd in het spoorzonegebied, en ook bovengronds is er flink wat veranderd. Het spoorviaduct is weg. Blikvanger is nu het nieuwe stadskantoor, met het geïntegreerde treinstation. Waar eerst de Prinses Irenetunnel lag, ligt nu de Ireneboulevard. Doorgaand verkeer rijdt over de verlengde Coenderstraat en de tramlijnen 1 en 19 rijden over hun definitieve tracé. Het nieuwe Bolwerk, het net gevormde eiland naast het Stadskantoor, verwijst naar vroegere tijden én sluit naadloos aan op de heringerichte openbare ruimte, net als de gracht aan de Spoorsingel. Komende tijd zullen op de lege plekken in de spoorzone nieuwe wijken verrijzen. Daarom wordt op 20 januari de overgang van spoor naar stad gevierd.

Van spoor naar stad: feest!

Feest

Zaterdag 20 januari krijgt iedereen de gelegenheid om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel (4,6 kilometer) of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling (2,3 kilometer, ook toegankelijk voor rolstoelers). Of leef je uit in de nieuwe Prinsenhofgarage – dansend of skatend – of dompel je onder in de wondere wereld van techniek. Naast het Bolwerk richten medewerkers van Spoorzone Delft een feestlocatie in. Hier kan iedereen terecht voor een hapje, drankje en livemuziek. 

Het feest begint om 10.30 uur. Dan begint de hardloopwedstrijd door de Willem van Oranjetunnel. Ook bovengronds, van Molen de Roos tot aan de Publiekshal in het stadskantoor, is er van alles te doen. Om 21.30 uur wordt de dag feestelijk afgesloten bij het Bolwerk. 

 

Bekijk het volledige programma op Feest in de spoorzone.nl. Voor de tunnelloop of –wandeling wel graag van tevoren inschrijven. Kijk voor meer informatie op de site van Spoorzone Delft.
Terug
vrijdag 5 januari 2018 10:16:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob