Laatste Nieuws

Jongste judoclub van Delft lanceert opleidingsprogramma ‘Team Gouwe Academy’

 

Team Gouwe Sports breidt haar activiteiten uit met de Team Gouwe Academy. De jongste club van Delft kent een enorme groei in aantal leden en is daarmee toe aan de volgende stap in het professionaliseren. Vele jonge judoka’s hebben interesse in wedstrijdjudo. Om deze reden start Team Gouwe Sports een speciaal opleidingsprogramma. 

In dit opleidingsprogramma worden er 2 groepen onderscheiden met ieder hun eigen aanpak, volgens de ‘sterk voor elkaar’ filosofie. De eerste groep betreft de wedstrijdselectie. Deze groep ervaren wedstrijdjudokas wordt in binnen- en buitenland zeer regelmatig  afgevaardigd naar toernooien. 

Jongste judoclub van Delft lanceert opleidingsprogramma ‘Team Gouwe Academy’

Om de kwaliteit binnen deze groep hoog te houden trainen zij regelmatig mee met gerenommeerde (wedstrijd)judoclubs zoals bijvoorbeeld Lu Gia Jen, Mahorokan en Goederaad uit de regio. De tweede groep betreft de kweekvijver. Hierin zitten, op uitnodiging, zeer gedisciplineerde judoka’s die worden opgeleid tot wedstrijdjudoka. “Deze judoka’s krijgen een persoonlijk opleidingsplan. Dit zal hen voorbereiden om na een half jaar succesvol deel te nemen aan hun eerste toernooi.” aldus Lars Gouweleeuw, sportschoolhouder van Team Gouwe Sports.

 

Intensieve samenwerking

Team Gouwe Sports staat voor ‘sterk voor elkaar’. Vanuit deze visie is de Team Gouwe Academy zorgvuldig opgebouwd. Het opleidingsprogramma omringt zich met personen en organisaties met zeer veel kennis en ervaring in wedstrijdjudo. Na een aantal pilots is er bijvoorbeeld gekozen voor een nauwe samenwerking met (sport)fysio praktijk Hofstra te Schiedam en kinderfysiotherapie Delft. Door middel van deze samenwerkingen wordt ervoor gezorgd dat de judoka’s op een juiste manier sporten, niet overbelast raken en met minder inspanning meer resultaat behalen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met een aantal judoclubs in de omgeving om van elkaar te leren, trainingsmethodieken uit te wisselen en onze judoka’s ook buiten de toernooien met andere judomaatjes te laten trainen. Bovendien zijn er zeer regelmatig gastcolleges, zowel in de vorm van gerichte trainingen in de dojo alsook informatieve sessies over relevante onderwerpen voor de pupillen maar ook voor de ouders. Denk hierbij aan clinics van bekende judoka’s, het spelregel café, colleges over voeding en (sport)psychologie.

 

Verder kent het programma buddy-coaching. De ervaren wedstrijdjudokas in het programma steunen en begeleiden de kweekvijver judoka’s. Zij ondersteunen deze toekomstige wedstrijdjudoka’s in hun weg naar het eerste toernooi door hun ervaringen, uitdagingen en aanpak te delen. Tot slot is er dagelijks in de Dojo een judoleraar aanwezig met een succesvolle achtergrond in wedstrijdjudo. Jeroen Tameling heeft in het verleden bij Mahorokan het opleidingsprogramma aangestuurd en Lars Gouweleeuw kent de slagen van de zweep als zoon van oud olympiër Joop Gouweleeuw. Elke wedstrijd- en kweekvijver judoka stelt met deze leraren het persoonlijk ontwikkelplan op en werken zij gezamenlijk toe naar het behalen van de doelen.

 

Heb jij na het lezen van dit artikel interesse in dit opleidingsprogramma? Neem dan contact op via teamgouwe.nl voor een vrijblijvend intake gesprek.

 

Over Team Gouwe Sports

De jongste judoclub uit Delft is in mei 2017 opgericht door Lars Gouweleeuw en kent inmiddels honderden leden. De club staat bekend om de ‘sterk voor elkaar’ visie, welke oud olympisch judoka Joop Gouweleeuw al jaren heeft meegegeven aan vele judoka’s en zijn zoon Lars. Team Gouwe Sports biedt diverse trainingen en clinics aan voor jong en oud.
Terug
vrijdag 19 januari 2018 10:21:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob