Laatste Nieuws

Stanislas excellente school

 

Op de locatie Westplantsoen van het Stanislascollege is de vlag uit. De komende drie jaar mag de school zich ‘Excellent’ noemen.  

De titel werd uitgereikt aan de VWO-afdeling van de school. De trotse rector nam het predicaat op maandagochtend 22 januari in ontvangst, in het bijzijn van docenten en leerlingen. Meteen daarna was het feest: taart voor de collega’s en traktaties voor alle 1750 leerlingen.

“Dat we deze prestatie met z’n allen vieren is helemaal verdiend”, aldus rector Sonja de Kreij. “Het zijn de leerlingen en de medewerkers die onze school zo bijzonder maken. Zij gaan iedere dag weer met elkaar aan de slag om in een fijne sfeer talenten te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan.”

Stanislas excellente school

Goed schoolklimaat

Dat op het Westplantsoen een fijne sfeer bestaat, wordt door het juryrapport bevestigd. Het goede schoolklimaat wordt kenmerkend genoemd voor het Westplantsoen: “De school weet een cultuur te realiseren waardoor een ieder zich lid van de schoolgemeenschap voelt en zich daarvoor wil inzetten.”

Extra steun

“Presteren staat hoog in het vaandel, maar het gemeenschapsgevoel staat ook garant voor ondersteuning van leerlingen die dat nodig hebben. Docenten zijn altijd bereid om extra steun te geven indien een leerling dat wenst”, aldus het juryrapport.

Rijk programma

Menswording en burgerschap zijn belangrijke doelstellingen van het onderwijs en dat is door de jury gezien: “Leerlingen worden bewust gemaakt van hun toekomstige maatschappelijke rol als verantwoordelijk burger.” Daarnaast is de jury onder de indruk van het grote aanbod van vakken en activiteiten: “Door het rijke programma is de school duidelijk meer dan een diploma-instituut. De hele mens is in beeld.”

Uitgebreid traject

De school heeft voor het behalen van het predicaat een uitgebreid traject doorlopen, waarbij de locatie ook twee keer door de jury is bezocht en spreekt dan met schoolleiders, leerlingen en docenten. Het predicaat Excellente School wordt sinds 2013 uitgereikt aan scholen met bijzondere kwaliteiten en aan scholen die uitblinken in een specifiek profiel, zoals begeleiding op maat of vakkenaanbod. Het belangrijkste doel van Excellente Scholen is kwaliteit zichtbaar maken en overdragen.
Terug
vrijdag 26 januari 2018 07:56:43 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob