Laatste Nieuws

Plannen voor Nieuw Delft

 

Het college heeft de gemeenteraad laten weten hoe het zuidelijk deel van Nieuw Delft kan worden ingericht. Het gaat om het gebied ten zuiden van de Westlandseweg.  

Het gemeentebestuur wil dat in dit deel van Delft een gevarieerd aanbod van woningen, dienstverlening en kantoren komt en er is de wens om culturele en maatschappelijke voorzieningen te bouwen, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs. Het Van Leeuwenhoekpark dat op het dak van de tunnel wordt aangelegd, hoort ook bij de plannen.

Plannen voor Nieuw Delft

Voor ouderen

Het college heeft inmiddels gesprekken gevoerd met zorginstelling Pieter van Foreest en denkt dat het mogelijk is om in dit deel van Nieuw Delft een verpleeghuis en woningen voor ouderen te bouwen. De plannen voor maatschappelijke en culturele voorzieningen worden meegenomen in gesprekken met ontwikkelaars.

Kinderopvang

Een school voor voortgezet onderwijs ziet het college niet als een mogelijkheid, gelet op de beschikbare ruimte, maar er zijn wel mogelijkheden voor bijvoorbeeld kinderopvang of basisonderwijs.

Parkeergarage

Het college wil ook een parkeergarage bouwen. Er wordt rekening gehouden met een parkeergarage van 560 parkeerplaatsen, maar als de vraag minder groot blijkt, kan misschien worden volstaan met een kleinere garage van 280 parkeerplaatsen. De aanleg hiervan leidt tot een vertraging van dit deel met circa drie tot vier jaar. De aanleg van het zuidelijke deel van het park komt daarmee uit in 2025-2026. 

 

Kijk voor meer informatie op de site van Nieuw Delft.
Terug
vrijdag 9 februari 2018 09:11:39 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob