Laatste Nieuws

De Groenste Delftenaar!

 

Sebastiaan Adamo is de Groenste Delftenaar van 2017. Met vijf andere Delftenaren liet hij zien wat hij doet aan energiebesparing, huisisolatie en meer. ‘De concurrentie was groot, maar het gaat erom dat we samen werken aan een groenere maatschappij.’ 

De verkiezing van de Groenste Delftenaar 2017 werd vandaag bekendgemaakt tijdens het symposium 'Aftrap naar een aardgasvrij Delft'. In januari 2018 stemden inwoners online op hun favoriet en kozen uiteindelijk Delftenaar Sebastiaan Adamo met 108 stemmen. Concurrent Arnoud Walrecht kreeg 84 stemmen en op de derde plaats eindigde Marion Baas met 33 stemmen.

De Groenste Delftenaar!

Goed bezig!

Winnaar Sebastiaan Adamo is voormalig student Elektrotechniek. Hij haalde 5 jaar geleden alles uit de kast om zijn huis zo duurzaam mogelijk te maken. Zo kwam er een nieuwe keuken met inductiekookplaat. Hij voorzag radiatoren van folie, verving ruiten door HR-glas, isoleerde de wanden en plaatste zelf zonnepanelen op het dak. Zijn motto is: “Het groene denken houdt niet op als ik mijn huis verlaat.”

Duurzamer

De zoektocht naar de ‘Groenste Delftenaar’ maakt onderdeel uit van de stadscampagne Delft wordt Groen. Met de campagne beoogt de gemeente inwoners bewust te maken van wat zij zelf kunnen (gaan) doen om duurzamer te wonen, rijden, werken en leven. Via de stadscampagne Delft wordt Groen werden individuele inwoners in beeld gebracht en vertelden zij wat hen drijft en wat zij doen om duurzaam te leven en energie te besparen. Inwoners konden zichzelf aanmelden of konden opgegeven worden door iemand anders.

Blij verrast

Sebastiaan was blij verrast met zijn titel Groenste Delftenaar. “In het filmpje voor Facebook kon ik niet alles laten zien aan wat ik aan duurzaams heb gedaan. Dus toen ik de filmpjes van de andere kandidaten zag, was ik onder de indruk. Wat een competitie, dacht ik nog! Ik ben echt heel blij dat ik heb gewonnen.”

Vloerisolatie

Wethouder Stephan Brandligt kwam het prijzengeld, een cheque ter waarde van 1.000 euro, bij Sebastiaan thuis uitreiken. De winnaar heeft er al een bestemming voor: “Ik ga vloerisolatie aanleggen. Ik koop het materiaal zelf in en ga het ook zelf leggen.” Maar zijn duurzame ambities strekken verder. “Ik wil nog een lage-temperatuurverwarming aanleggen - een LTV - in een kamer die nu nog geen verwarming heeft. Zo’n LTV is een efficiënte radiator die ook geschikt is voor een warmtepomp. Want over niet al te lange tijd moet mijn cv-ketel vervangen worden en stap ik over op een energiezuinige warmtepompinstallatie. Een flinke investering, maar daar ga ik nu voor sparen.”

 

Hieronder vindt u het filmpje over de prijsuitreiking.
Terug
vrijdag 16 februari 2018 08:56:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob