Laatste Nieuws

Stemhulp nu online

 

Kiezers in Delft kunnen vanaf vandaag de stemhulp MijnStem voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart raadplegen. MijnStem Delft biedt met stellingen over gemeentelijke thema’s snel inzicht in partijstandpunten.

Met een analyse van partijprogramma’s en in sessies met de politieke partijen is bepaald welke stellingen in de stemhulp komen. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s partijen van mening verschillen. Op die manier  weten inwoners wat er te kiezen valt.

Stemhulp nu online

Nuancering

MijnStem nodigt kiezers én partijen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de invuller met een schuifbalk zijn eigen positie. Door de relatieve afstand tussen de eigen standpunten en die van de partijen te meten, ziet de kiezer met welke partijen hij of zij de meeste overeenstemming heeft. Deze methode levert meer inzicht in de verschillen tussen partijen op.

Platform

De helft van de mensen die gaat stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen.

Meer informatie

Meer weten? Kijk dan op de speciale verkiezingspagina over de gemeenteraadsverkiezingen in Delft 
Terug
vrijdag 23 februari 2018 08:29:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob