Laatste Nieuws

Vragen over fietsparkeren

 

Het college wil uit het Fonds Delft 2040 een miljoen euro reserveren om de problemen rond het fietsparkeren in de stad aan te pakken. In de commissie Ruimte en Verkeer werd wisselend gereageerd op dit voorstel. 

Het grootste probleem is het tekort van 2000 fietsparkeerplaatsen op dit moment en een oplopend tekort in de toekomst tot 3700 fietsparkeerplekken. De maatregelen die het college voorstelt gaan over preventie (stallen op de juiste plek), capaciteit (voldoende stallingen), handhaving (optreden tegen verkeerd parkeren) en communicatie (uitleg over de maatregelen). Er kwamen veel vragen en opmerkingen over het voorstel en daarom wordt het onderwerp in de raadsvergadering op donderdag 8 maart verder besproken.

Vragen over fietsparkeren

Station Delft Zuid

De commissie besprak ook de upgrade van station Delft Zuid. Ook hiervoor wil het college via het Fonds Delft 2040 één miljoen euro reserveren. De raad moet daar wel mee akkoord gaan. Het spoor bij Delft wordt verdubbeld en daar hoort een nieuw station bij. De verwachting is dat de spoorverdubbeling rond 2024 klaar en het station in 2022. Aanpassing van het station en het beter bereikbaar en toegankelijk maken van Delft Zuid kan rekenen op de steun van de meeste fracties. Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag van deze vergadering.

Vanavond

Vanavond vergadert de commissie Algemeen. Vanaf 20.00 uur wordt in deze vergadering onder meer de Staat van Delft 2014 – 2018 besproken. Het college geeft in deze rapportage inzicht in de resultaten die aan het eind van deze bestuursperiode zijn bereikt. De vergadering is live te volgen vanaf 20.00 uur. Meetwitteren over de vergadering? Gebruik #Raad015. 
Terug
vrijdag 23 februari 2018 08:32:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob