Laatste Nieuws

Verkiezingen: zorg en welzijn

 

Op 21 maart kiest Delft een nieuwe gemeenteraad. Welke ideeën hebben deelnemende partijen over Delftse kwesties? Deze week geven Stadsbelangen Delft, ChristenUnie en GroenLinks hun kijk op zorg en welzijn in Delft. 

Bram Stoop (Stadsbelangen Delft) stelt dat je zorg en welzijn niet moet meten, maar merken. “Ga eens in de wijken kijken waar veel ouderen wonen: stil op straat, gordijnen dicht – vereenzaming. Dat vind je niet terug in de rapporten en metingen.” Het alternatief van Stadsbelangen Delft: wijkraden: "Dankzij cliëntenraden in zorginstellingen sluit het zorgaanbod goed aan bij de zorgvrager. Analoog daaraan pleiten we voor wijkraden, die zich gaan bemoeien met het welzijnsaanbod in hun wijk.”

Verkiezingen: zorg en welzijn

Volgens Joëlle Gooijer (ChristenUnie) gaat er veel goed als het gaat om zorg en welzijn, maar: "We moeten niet tevreden achterover leunen!" Want sommige groepen dreigen tussen wal en schip te vallen, zoals ouderen en verwarde mensen. En ze pleit ervoor om compensaties zo in te zetten dat het lucht geeft op plekken waar dat het meest nodig is - en om vrijwilligers alle steun te geven: "Om de inclusieve samenleving die we in Delft graag willen, een stap dichterbij te brengen.”

 

In Delft is zorg en welzijn goed ingevuld, zegt Ingrid Lips (GroenLinks). "Waar we ons als partij de komende periode extra voor gaan inzetten, is preventie en bevordering van gezondheid. Daar heb je  goede voorzieningen op het gebied van sport, cultuur en groen voor nodig." Ook pleit GroenLinks voor meer maatwerk: “Het moet niet zo zijn dat je je als cliënt in de zorg aan het zorgaanbod moet aanpassen – de zorg moet juist afgestemd zijn op hoe de cliënt wil leven!”

Programma's, debatten, online stemhulp

Op de site van de gemeenteraad vindt u de verkiezingsprogramma's van alle partijen die aan de verkiezingen meedoen - daar kunt u lezen wat de andere partijen vinden van zorg en welzijn. Volgende week vindt u in de @Delft de kijk van D66, Onafhankelijk Delft, PvdA en CDA op ‘de portemonnee’ van Delft. Hoe kijken deze partijen aan tegen financiën en investeren? Ook kunt u via Mijn Stem kijken welke partij het beste bij u(w stem) past. Ook komen er debatten die in het teken staan van de verkiezingen, en die u kunt bezoeken.
Terug
vrijdag 23 februari 2018 08:36:41 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob