Laatste Nieuws

Bijna lente: grote schoonmaak

 

Binnenkort gaan groenmedewerkers van verschillende aannemers stoepen en straten vegen en onkruid verwijderen. Belangrijk: bescherm uw gevelplanten! 

‘Wat is dát nu?! Mijn mooie stokroos is weg!’ Om dergelijke reacties te voorkomen, vraagt de gemeente bewoners die zelf een geveltuin/-beplanting hebben aangelegd, om deze te beschermen. Dit kan door bijvoorbeeld een halve stoeptegel op zijn kant te zetten of op een andere wijze een opstaande rand te maken. Op die manier kan het hete water van de onkruidbestrijder geen kwaad en ziet de chauffeur van de borstelmachine dat hij te maken heeft met een geveltuintje.

Bijna lente: grote schoonmaak

Hitte

De gemeente Delft gebruikt net als alle gemeenten in Nederland, geen gif meer voor het bestrijden van onkruid. Dit betekent dat er hard gezocht wordt naar alternatieven om de stad toch onkruidvrij te maken en te houden. Een beproefd middel is het gebruik van hitte om onkruid te bestrijden. Hete lucht, branden en water dat is verwarmd met restwarmte uit de tuinbouw, zijn hier voorbeelden van. Door het onkruid meerdere keren te verhitten wordt het plantje uitgeput en sterft het uiteindelijk af.

Één tegel breed

Maak uw geveltuin trouwens niet breder dan één hele stoeptegel vanaf de gevel. Uiteraard moet de stoep dan nog wel voldoende begaanbaar zijn voor iedereen. Wacht niet te lang met het inrichten van uw gevel- of boomspiegelgroen, want de aannemers beginnen al snel aan hun schoonmaakronde! 
Terug
vrijdag 23 februari 2018 08:39:49 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob