Laatste Nieuws

Verkiezingen: bouwen

 

Op 21 maart kiest Delft een nieuwe gemeenteraad. Welke ideeën hebben deelnemende partijen over Delftse kwesties? Deze week komen de lijsttrekkers van SP, VVD en STIP aan het woord over bouwen en wonen. Voor wie, hoeveel, waarom?

Bart Smals (VVD) zegt dat de sociale woningbouw is oververtegenwoordigd. De VVD wil meer balans, zowel in het woningaanbod als in de balans tussen wonen en bedrijvigheid. “Je moet in Delft niet alleen kunnen wonen, maar ook je geld verdienen.”

Verkiezingen: bouwen

Michelle Corten (STIP) ziet duurzaamheid als de grootste opgave als het gaat om bouwen en wonen. “De gemeente heeft de ambitie om in 2050 als stad klimaatneutraal te zijn; wat STIP betreft hebben we dat in 2030 al bereikt. Maar welk jaar je ook kiest, het vraagt nú drastische maatregelen.”

Lieke van Rossum (SP) wil dat er voor Delftenaren wordt gebouwd, in plaats van aan het ‘merk’ Delft. “Het heeft er alle schijn van dat de bevolkingssamenstelling moet worden veranderd, moet worden aangepast aan het ‘merk’ Delft.” De SP pleit voor een eigen Delftse woningcorporatie, “waarin sociale volkshuisvesting sociale volkshuisvesting is.”

 

Hun hele verhaal kunt u hier lezen.
Terug
vrijdag 9 maart 2018 08:00:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob