Laatste Nieuws

Fietsvissen gaat door

 

De uitgestelde schoonmaakbeurt van de grachten aan de Oude Delft (tot en met de Kolk), Lange Geer, Koonmarkt en Voorstraat gaat maandag 12 maart alsnog van start.  

Oorspronkelijk zou de actie op 26 februari beginnen, maar vanwege vorst kon die toen niet doorgaan. Wat gaat er gebeuren? “De dregboot volgt de route van de rondvaartboten van rederij Brands die in maart weer gaan varen,” vertelt Sjaak van den Berg, Beheer Openbare Ruimte van de gemeente. “Daarmee voorkomen we dat objecten in de schroef van de boten komen.”

Fietsvissen gaat door

Prikstok

Met een prikstok wordt gevoeld waar een object ligt; vervolgens wordt het met een hijskraantje uit het water gehaald en op de boot getild. Van den Berg: “Vorig jaar zijn er 175 fietsen uit de gracht gehaald en 15 andere objecten, waaronder bureaustoelen, een winkelwagen, kinderwagen, afvalbak, wasmand en een enorm fietsenrek. En eerder kwam er zelfs een brandkast uit – zonder inhoud helaas. Het aantal fietsen ligt jaarlijks tussen de 150 en 250. Die komen vooral van de bodem onder de bruggen vandaan.” 

Duwbootje

De gemeente dregt niet zelf; het werk wordt uitbesteed aan een aannemer. Kees van Kampen, eveneens van Beheer Openbare Ruimte: “Er wordt gewerkt met een duwbootje en een dekschuit van Piet van Bergen. Het kan zomaar zijn dat deze straks in de zomer als terrasboot wordt gebruikt en je er heerlijk je biertje op kan drinken.”

Oud ijzer

De opbrengst van komende week zal als oud ijzer naar een recyclingbedrijf worden gebracht. Van den Berg: “Iets anders kun je er niet mee. Als een fiets één dag in het water heeft gelegen, valt er al niet meer op te rijden.”   
Terug
vrijdag 9 maart 2018 08:36:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob