Laatste Nieuws

Tijdelijk tiny houses mogelijk

 

Waar kun je een klein huisje bouwen of plaatsen in Delft? Dat kan binnenkort aan de Vulcanusweg. De gemeente stelt daar voor een periode van 5 tot 10 jaar ruimte beschikbaar voor meerdere tiny houses en start daarvoor een bestemmingsplanprocedure.

De kavel aan de Vulcanusweg wordt momenteel niet gebruikt en biedt kansen voor een tijdelijke bestemming voor tiny houses. Die moeten een experimenteel en duurzaam karakter hebben. Dat kan bouwtechnisch zijn (bijvoorbeeld een origineel, slim ontwerp) maar ook sociaal (bijvoorbeeld een community met een collectief energiesysteem). 

Tijdelijk tiny houses mogelijk

Hiermee moet het project meer opleveren dan alleen invulling van een tijdelijke bestemming én komen er initiatiefnemers te wonen die oprecht kiezen voor het leven in een tiny house.

Informatieavond

Om dit project mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Voor alle andere zaken die bij een tiny house komen kijken, zijn de initiatiefnemers zelf verantwoordelijk. De gemeente zal alleen het minimale aanleggen. Maandag 26 maart organiseert de gemeente een informatieavond over het bestemmingsplan, van 19.00 tot 20.30 uur in het stadskantoor aan het Stationsplein 1.

Hoge ambities

De kavel voor de tiny houses is onderdeel van Schieoevers Noord. De gemeente heeft hoge ambities voor dit gebied. Hoe en met welke snelheid Schieoevers Noord gaat veranderen, hangt af van kansen die zich voordoen en initiatieven die ontstaan. Geïnteresseerd in de mogelijkheid om een tiny house te bouwen of te plaatsen in Delft? Laat het weten via schieoevers@delft.nl.
Terug
zaterdag 17 maart 2018 08:45:27 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob