Laatste Nieuws

‘Delft thuishaven Maritime Delta’

 

De gemeente en de TU Delft zijn vanaf vandaag officieel partner van Maritime Delta. Dit samenwerkingsverband zet zich in om het maritieme cluster in de provincie Zuid-Holland verder te versterken.

Nederland is het maritieme centrum van Europa. Het hele regionale cluster omvat meer dan 4.000 bedrijven met ruim 40.000 arbeidsplaatsen. Het hart van het cluster bevindt zich in de Maritime Delta: het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam.

‘Delft thuishaven Maritime Delta’

Ambities

Het idee achter Maritime Delta: samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio, om zo op de lange termijn internationaal competitief te (blijven) zijn. Met de ambities om:

Bakermat voor innovatie

Wethouder Ferrie Förster en decaan Theun Baller van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische materiaalwetenschappen, tekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst. Wat kan Delft voor de Maritime Delta betekenen? Wethouder Förster: “Met kennisinstellingen als de TU Delft, TNO en de DOB-academy, met de offshore-accelerator Buccaneer Delft, met maritieme bedrijven als Allseas en Ampelmann – die allemaal met kennispartners wereldwijd samenwerken aan slimme oplossingen en innovaties in de maritieme sector, durf ik wel te stellen dat de Maritime Delta nu beschikt over een thuishaven: Delft. We hebben alles in huis om de innovatie in de sector te stimuleren.” Professor Baller: “De TU Delft beschikt over hoogstaande kennis en unieke faciliteiten op het terrein van maritieme techniek die niet mogen ontbreken in deze samenwerking. We zetten graag in op kennisdeling en wederzijdse inspiratie om zo de maritieme samenwerking en innovatie in de regio te versterken.”

 

Maritime Delta werkt met al met veel van deze Delftse partijen samen en zet zich in om de samenwerking verder te versterken.
Terug
zaterdag 17 maart 2018 09:16:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob