Laatste Nieuws

Laatste werkzaamheden

 

In het weekend van 24 en 25 maart vinden de laatste werkzaamheden plaats aan het kruispunt Prinses Beatrixlaan - Van Foreestweg.

Om de overlast te beperken is er voor gekozen om de werkzaamheden in één weekend te laten plaatsvinden. Van zaterdagochtend 07.00 tot 01.00 uur ’s nachts en van zondagochtend 07.00 uur tot in de middag wordt het asfalt gefreesd. Dit brengt geluidsoverlast met zich mee. Na het weekend is het kruispunt weer volledig beschikbaar voor alle verkeer.

Laatste werkzaamheden

Gevolgen voor verkeer

Om de werkzaamheden uit te voeren is er vanaf vrijdag 23 maart tot maandag 26 maart een aantal maatregelen genomen. De kruising is op dezelfde manier als nu toegankelijk, maar er is wel verkeershinder; er zijn beperkte rijstroken op de Prinses Beatrixlaan en  de Van Foreestweg en de Ruys de Beerenbrouckstraat is volledig afgesloten. Het verkeer wordt met verkeersbegeleiders om het kruispunt geleid. Fietsers en voetgangers worden omgeleid met borden. Buslijn 51 rijdt een aangepaste route. Kijk op op de website van Connexxion voor de tijden en bus route.

Auto

Autoverkeer vanaf de Prinses Beatrixlaan naar de wijk Hof van Delft kan rijden via de route Westeinde-Hugo de Grootstraat-Westplantsoen. Autoverkeer van Hof van Delft naar de Prinses Beatrixlaan wordt omgeleid via de route Phoenixstraat-Coenderstraat/Nieuwe Gracht-Westlandseweg. Gele borden geven deze omleidingsroutes aan. Doorgaand verkeer van en naar Rijswijk kan het beste gebruik maken van de A4 en A13.

Knip Kristalweg gaat weer dicht

Op de Kristalweg was de verkeersknip tijdens de werkzaamheden tijdelijk opengesteld voor doorgaand verkeer. Na de laatste werkzaamheden aan het kruispunt gaat de verkeersknip op maandag 26 maart weer dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Wat is er gedaan?

Het verkeer op het kruispunt neemt toe. Om files te voorkomen is de middenberm versmald, waardoor het verkeer sneller de kruising over kan steken en verkeer uit andere rijrichtingen sneller groen licht krijgt. Daarnaast zijn extra rijstroken voor auto’s gemaakt om meer verkeer door te laten stromen bij groen licht. Ook zijn verkeerslichten en lichtmasten vervangen. 

Meer informatie

Meer weten? Klik dan voor meer informatie over de werkzaamheden of kijk op Bereikbaar Delft. U kunt ook de KWS Infra app downloaden en zoeken op ‘herinrichting Prinses Beatrixlaan – Foreestweg’ of contact opnemen met de gemeente Delft.
Terug
vrijdag 23 maart 2018 09:10:33 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob