Laatste Nieuws

House of Delft komt er

 

Het iconische gebouw House of Delft komt op de kop van Nieuw Delft, aan de Houttuinen tussen station en Bolwerk. Deze week werd de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend en kan er worden begonnen met de ontwikkeling.

Het gebouw is een moderne vertaling van de oorspronkelijke woon- en geboortehuizen van belangrijke Delftse pioniers. Aan het Bolwerk is het silhouet van drie Delftse huizen van circa 20 meter hoog te zien. Aan de kant van de Houttuinen komen drie hoge glazen ateliers, als uitsnede van 7 inverse huizen. Deze vertellen de verhalen over de rol die de pioniers van Delft in de geschiedenis hebben gespeeld.

House of Delft komt er

Breed programma

House of Delft biedt straks een breed programma dat onder andere bestaat uit ateliers met een publiek programma, met daaraan gerelateerde werkruimtes voor innovatieve bedrijven en startups, met horeca, ontmoetingsruimten en koopwoningen in de vorm van atelierwoningen, appartementen en maisonnettes voor mensen die dicht bij het centrum en haar voorzieningen willen wonen en met een ondergrondse parkeergarage.

Uitgelezen plek

Chris Oomen, financier van het project: “Eerder heb ik gezegd dat Delft een visitekaartje nodig heeft waar alles te zien is wat de stad representeert. Zowel historisch gezien als naar de toekomst toe. Op de kop van Nieuw Delft lijkt hiervoor de uitgelezen plek. Het is dan ook mooi dat er nu een haalbaar plan ligt met een woon- en publieke functie.

Markant

Raimond de Prez, projectwethouder Nieuw Delft: “Ik ben zeer blij met deze ondertekening omdat House of Delft nu de volgende stap richting realisatie kan zetten. Tegelijkertijd betekent dit voor de stad Delft dat zij een iconisch gebouw erbij krijgt, met een passende programmering, op een zeer markante plek in de stad.”

Eerste ontmoeting

Isidoor Hermans, projectdirecteur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft: “Voor bezoekers die met de trein arriveren wordt het opvallende gebouw House of Delft straks de eerste ontmoeting met de stad Delft en met de talenten van vandaag.”

Meer weten over dit bijzondere project? Kijk dan op de website van House of Delft.
Terug
vrijdag 30 maart 2018 08:38:06 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob