Laatste Nieuws

Parkeerplaats touringcars

 

Het parkeerterrein aan de Olof Palmestraat voor touringcars en marktwagens is opgeleverd en in gebruik genomen.

In 2016 en 2017 parkeerden touringcars en marktwagens op een parkeerterrein aan het Zuidplantsoen. Hiervoor was een tijdelijke vergunning verstrekt. Onderzoek in opdracht van het college van b en w naar een duurzame parkeeroplossing voor grote voertuigen in de stad, resulteerde in het besluit om de keerlus aan de Olof Palmestraat als vervanging van het parkeerterrein aan de Zuidplantsoen in te richten.

In de zomerperiode (april tot en met augustus) wordt de parkeergelegenheid gebruikt voor touringcars en marktwagens. In de winterperiode (september tot en met maart) wordt het parkeerterrein gebruikt als keergelegenheid voor de bussen van Veolia en als parkeergelegenheid voor enkele touringcars en marktwagens.

Parkeerplaats touringcars

Keerlus

Het terrein biedt plaats aan maximaal 12 touringcarbussen. Deze zullen er in praktijk alleen staan in de pieken van het toeristenseizoen, tussen Pasen en half mei en in augustus. Buiten de pieken biedt dit ruimte voor parkeren door marktwagens.

De keerlus op het terrein is voor de winterdienst van Veolia. Lijnbussen rijden dan niet door naar de Korftlaan en verder, maar keren hier. In de zomerperiode rijden de bussen door naar de Delftse Hout. 

Zuidplantsoen

De parkeerlocatie aan het Zuidplantsoen is niet meer nodig en is sinds 1 april vervallen. Het parkeerterrein aan het Zuidplantsoen wordt voor de zomer groen ingericht, als onderdeel van de groene gordel rondom de begraafplaats Jaffa.
Terug
vrijdag 6 april 2018 08:25:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob