Laatste Nieuws

Bouw Antoni begint binnenkort

 

In mei begint de bouw van project Antoni in Nieuw Delft. De voorbereidende werkzaamheden beginnen maandag. Dat heeft gevolgen voor de Kiss+Ride en de taxichauffeurs. 

Voor een veilige uitvoering van de voorbereidende werkzaamheden wordt vanaf komende week de aanrijroute naar de Kiss+Ride en de taxistandplaatsen bij het station afgesloten. De Kiss+Ride is gedurende de bouwperiode te vinden aan de Coenderstraat. Door middel van een aangepaste route blijven de taxistandplaatsen aan de voorkant van het voormalig stationsgebouw in stand.

Bouw Antoni begint binnenkort

Breed aanbod

Het plan Antoni is het eerste nieuwbouwproject dat wordt gerealiseerd in het nieuwe stationsgebied. In het gebouw komt een breed aanbod aan voorzieningen, waaronder expositieruimtes, werkplekken, woningen, horeca en een ondergrondse fietsenstalling. Naar verwachting is Antoni in 2020 gereed. Antoni komt te liggen tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, op de hoek van het busplein bij station Delft. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Bouwcombinatie SBB-Vink Bouw Antoni VOF.

Antoni verbindt

Antoni is een multifunctioneel gebouw met een openbaar en collectief karakter. Het glazen atrium van het gebouw is 24/7 toegankelijk voor publiek. Met expositieruimten, werkplekken en een hotel met restaurant legt het gebouw de verbinding tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. Bovendien wordt onder het gebouw een openbare fietsenstalling voor 2.400 fietsen gerealiseerd. Hiermee komen er in het stationsgebied ruim 10.000 stallingsplaatsen.

 

Op Nieuw Delft.nl vindt u meer informatie over het nieuwe stationsgebied.
Terug
zaterdag 14 april 2018 07:59:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob