Laatste Nieuws

Pay It Forward: belangeloos investeren in geluk

 

Op 29 april vindt de tweede editie plaats van Pay It Forward Dag, op en rond het Agathaplein. ‘Pay It Foward is investeren in geluk, van jou én van de ander. Belangeloos.’ Entree is gratis – en wie een programmabijdrage wil leveren, is welkom.

Vorig jaar werd in Delft, voor het eerst in Nederland, de Pay It Forward Dag gelanceerd. Het fundament van deze dag: belangeloos iets voor een ander doen, en hem of haar vragen hetzelfde voor een ander te doen. “Een olievlek van belangeloosheid die bijdraagt aan jouw geluk en dat van een ander”, aldus stadsfilosoof Hubertus Bahorie, initiatiefnemer van de eerste editie van de Pay It Forward dag vorig jaar. “Van deze eerste editie hebben we geleerd. Toen organiseerden we op zes plekken Pay It Forward-activiteiten. Dat was te versnipperd, daarom organiseren we de dag nu op één locatie: op en rond het Agathaplein. Ondanks de versnippering zat het vorig jaar wel goed met de sfeer, het enthousiasme en de aanstekelijkheid die belangeloosheid oproept.”

Pay It Forward: belangeloos investeren in geluk

Wethouder van Geluk

Er is muziek, kinderactiviteiten, een weggeefmarkt, er komen lezingen en verhalenvertellers. “En er is vooral veel ontmoeting en belangeloosheid”, zegt Bahorie. “We maken er een feest van voor elkaar. We hebben trouwens ook een heel bijzondere gast: Jan Steven van Dijk, Nederlands eerste wethouder van Geluk – én van Financiën – uit  de gemeente Schagen. Hij komt vertellen hoe Schagen werkt aan het geluk van mensen. Want geluk is niet alleen een eigen verantwoordelijkheid, maar verdient absoluut ook een plek op de politieke agenda. Schagen toetst alle maatregelen en alle uitgaven aan de vraag of de burger daar gelukkiger van wordt. Zo niet, dan gaat het niet door. Er wordt nu in Delft volop gewerkt aan een nieuwe coalitie. Wie wil weten hoe geluk en politiek in Schagen hand in hand gaan: wees welkom!”

Aansteken

Een dag van belangeloosheid, hoeveel subsidie wordt daaraan gespendeerd? Bahorie: “Nul euro. We zijn met een hecht team dat zich belangeloos inzet voor de Pay It Forward Dag. We zijn er in Delft mee begonnen, en willen ook de rest van Nederland gaan ‘aansteken’. De gemeente en Agathaplein-ondernemers steunen ons door de ruimte beschikbaar te stellen. En wie belangeloos iets wil bijdragen of initiëren, is van harte welkom! Doe mee, draag bij, kom op 29 april naar het Agathaplein!”

 

Zondag 29 april: Pay It Forward Dag op en rond het Agathaplein. Kijk voor meer informatie – of om een initiatief aan te melden – op www.payitforwarddelft.nl of op de Facebookpagina van Pay It Forward Delft.
Terug
zaterdag 14 april 2018 08:09:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob