Laatste Nieuws

Lintjes 2018

 

Donderdag 26 april hebben elf Delftenaren in het stadhuis een koninklijke onderscheiding ontvangen, uit naam van Koning Willem-Alexander, uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden mevrouw A.M. Dijkgraaf – Nadorp,  de heer J.C.M. Holierhoek, de heer H.J.C. Koster, mevrouw E.C.M. van der Kraaij – Herman, mevrouw J. van der Laan – van Dijk, de heer H.G. van Trigt en Mr. R.A. van Winden.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden drs. J.H. Kroon, mevrouw P.G.M. Kouwenhoven en mevrouw M.H. Welle Donker.

Lintjes 2018

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw werd prof. dr. ir. A.A.J.F. van den Dobbelsteen.

Bekijk de groepsfoto.

Over de gedecoreerden

Mevrouw Dijkgraaf-Nadorp verzorgt al ruim dertig jaar bardiensten op zaterdag bij hockey- en tennisvereniging Ring Pass Delft. Met eigen vervoer doet ze daar wekelijks de inkopen voor en ze is al ruim 25 jaar lid van de clubcommissie.

De heer J.C.M. Holierhoek was directeur van woningbouwvereniging Sint Hippolytus en zette zich in voor betere woningen en een fijnere woonomgeving van huurders. Nu is hij actief bij Inloophuis Debora en sportief betrokken bij AV de Koplopers, de Golden Tenloop  en de Droomtijdloop.

De heer Koster is sinds 2004 taalcoach bij het SamenSpraak, waarbij hij niet-Nederlandstaligen helpt de Nederlandse taal te leren. Daarnaast is hij stadsgids bij  Gilde Delft en vrijwilliger bij het Vermeercentrum Delft.

Mevrouw Van der Kraaij was collectant voor de Delftse afdeling van KWF Kankerbestrijding, toen ze in 1991 voorzitter werd. Na ruim 25 jaar heeft ze het voorzitterschap moeten neerleggen, maar een deel van het vrijwilligerswerk blijft ze doen.

Mevrouw Van der Laan is sinds 2002 zeer actief betrokken bij Terre des Hommes Delft. Ze is verkoopmedewerker in de Delftse winkel. Onlangs werd ze 90 jaar, maar ze is officieel nog altijd zo’n 20 uur per week actief voor Terre des Hommes Delft.

De heer Van Trigt is al ruim 51 jaar vrijwilliger bij de belastingservice van de FNV, afdeling Delft. Toen hij in 1993 met pensioen, ging hij door met zijn vrijwilligerswerk. Hij is 81 jaar maar, blijft zich zo’n tien uur per week bezighouden met het invullen van belastingformulieren voor anderen.

De heer Van Winden zet zich al vele jaren in voor mensen die het minder hebben. Als vrijwilliger bij diverse advocatenkantoren was hij geruime tijd actief op het gebied van sociale advocatuur. Inmiddels is hij vooral betrokken bij kinderen die het moeilijk hebben.

De heer Kroon was speler, scheidsrechter en voorzitter bij de Bergdiensten Volleybal Vereniging en zat vijf jaar in het hoofdbestuur van de Nederlandse Volleybal Bond. Bij de ANBO Delft en de SSBO was hij bezig met belangenbehartiging van ouderen in Delft.

De heer Van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design en Sustainability bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij zet zich in voor duurzame energiesystemen en klimaatadaptatie. Zijn onderzoeken dragen in hoge mate bij aan een leefbare wereld in deze tijden van klimaatverandering.

Mevrouw Kouwenhoven is sinds 1999 oprichter, directeur en conservator van Stichting World Art Delft, het kunstcentrum dat zich heeft gespecialiseerd in internationale beeldende kunst. In 2012 richtte ze Stichting Land Art Delft op, dat polderlandschap omtovert in een kunstlandschap.

Mevrouw Welle Donker is sinds 2000 betrokken bij talloze initiatieven om recreatie op het water te stimuleren. Ze nam het initiatief tot ophoging van de Gaagbrug, was medeverantwoordelijk voor de passantenhaven bij de Porceleyne Fles en mede door haar is de Zuid-Kolk uitgegroeid tot een toeristische hotspot.
Terug
vrijdag 27 april 2018 06:43:32 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob