Laatste Nieuws

Jongeren en WO II

 

Op 4 mei spelen dertien jongeren aansluitend op de Dodenherdenking bij de Nieuwe Plantage, de voorstelling 'Lopen in de schaduw van de oorlog'.

Onder leiding van VAK-docenten en theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer hebben jongeren uit Delft zich verdiept in de geschiedenis van de stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling.

Jongeren en WO II

Groenteboer en ossen

Wandelend over en rond de Nieuwe Plantage hoort het publiek de verhalen van Delft in de oorlog. Over de jongen in het verzet en over de groenteboer met een winkel vol lege conservenblikken. Over de ossen van de Duitsers op de paardenmarkt en over het bombardement op de lijmfabriek. Maar ook over de vluchtelingen uit Rotterdam en over twee uur in de rij staan voor een eendenei.

Theater Na de Dam

Deze bijzondere theatervoorstelling maakt onderdeel uit van de negende editie van Theater Na de Dam waarbij gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen spelen. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.
Terug
vrijdag 4 mei 2018 08:13:49 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob