Laatste Nieuws

Mooi opgeschoond!

 

Vorige week trokken kinderen van basisscholen De Ark (Tanthof oost) en De Bron (Tanthof west) er in ploegen op uit voor een schoonmaakactie.

De scholieren gingen schoffelen, tuintjes aanharken en veel zwerfvuil opruimen. Leerlingen van De Ark werden bijgestaan door medewerkers van De Papaver, die van De Bron door mensen van Werkse! Kleuters van De Bron hielpen met opruimen van de kinderboerderij; kleuters van De Ark maakten de bosjes rond de school schoon. De middenbouw-groepen namen het gebied rond de scholen en omgeving voor hun rekening. En leerlingen van de bovenbouw raapten zwerfvuil bij de parkeerplaatsen en winkelgebieden. Het opruimen van afval gebeurde af en toe in gestrekte draf – een nieuwe fitness-trend, waarbij afval opruimen en joggen wordt gecombineerd.

Mooi opgeschoond!

Waardering

De schoonmaakactie was door de scholen georganiseerd om leerlingen bewuster te maken van het belang van goede zorg voor je woonomgeving. En daarnaast om kennis te maken met – en meer waardering te krijgen voor – de professionals van Werkse! die dagelijks voor de openbare ruimte zorgen.
Ook op andere manieren werken beide basisscholen aan meer omgevingsbewustzijn. Ze scheiden afval, laten leerlingen ervaring opdoen met zaaien en oogsten in minituintjes en bieden natuuronderwijs met gebruik van leskisten van De Papaver. Met De Papaver wordt op dit moment een nieuwe leerlijn ontwikkeld over duurzaamheid.  
Terug
vrijdag 4 mei 2018 08:23:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob