Laatste Nieuws

Positief over gezondheid

 

Een meerderheid van de inwoners van Delft is positief over de eigen gezondheid. Volgens cijfers van de GGD Haaglanden beoordeelt bijna acht op de tien inwoners (78%) van Delft (19 jaar en ouder) de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Deze en andere informatie is gepubliceerd in de Gezondheidsmonitor 2018 van GGD Haaglanden. De cijfers zijn voor het eerst online te vinden.

Ton van Dijk, directeur GGD Haaglanden: “Alle inwoners in de regio Haaglanden verdienen een gelijke kans op een goede gezondheid. Om dit te realiseren hebben gemeenten voor het formuleren van hun beleid inzicht nodig in de gezondheidssituatie van hun inwoners. GGD Haaglanden geeft dit inzicht via de Gezondheidsmonitor.”

Positief over gezondheid Met de online versie worden de data continu geactualiseerd en zijn steeds de meest recente gegevens beschikbaar. Dit is een grote verbetering ten opzichte van eerdere papieren versies. De gegevens zijn per gemeente te vinden en daarmee heeft elke gemeente in feite haar eigen gezondheidsmonitor.


Terug
vrijdag 4 mei 2018 08:24:42 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob