Laatste Nieuws

Dit is gedaan voor schoon water

 

Het water in Tanthof was lange tijd niet goed – vervuild, veel kroos en het rook niet prettig. Wat is daartegen gedaan? Het Hoogheemraadschap Delft en de gemeente organiseren een fietstocht langs het water in de wijk. Fiets mee op 23 mei!

De gemeente, bewoners en hoogheemraadschap hebben de handen ineengeslagen, om met elkaar de waterkwaliteit te verbeteren. De gemeente heeft drijfbalken geplaatst om zwerfvuil tegen te gaan. Samen met bewoners is het kroos aangepakt. Hoogheemraadschap Delfland legde twee doorspoelgemaaltjes aan om de doorstroming te verbeteren en vergrootte de duiker aan de Kalfjeslaan.

Dit is gedaan voor schoon water

23 mei: fietsen langs de werkzaamheden

En nu? Nu is het voorjaar, een jaar later – een mooi moment om samen terug te kijken en te fietsen langs de plekken waar gewerkt is aan de waterkwaliteit. Fietst u mee, op woensdag 23 mei? Medewerkers van Delfland en de gemeente geven daarbij tekst en uitleg. Om 18.00 uur is het verzamelen (met eigen fiets) bij De Hofstee aan de Sandinoweg 149. Na een welkom en uitleg over de aanpak van het kroos begint de fietstocht om circa 18.25 uur. De tocht duurt ongeveer een uur en wordt rond 19.25 uur afgesloten met thee bij De Hofstee.

Meefietsen op 23 mei? Meld u aan met een mail aan communicatie@hhdelfland.nl.
Terug
vrijdag 18 mei 2018 09:29:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob