Laatste Nieuws

Geluksroute en kick-off

 

In het weekend van 26 en 27 mei is op allerlei plaatsen in Delft weer geluk te vinden. Heeft u geluk te delen of kunt u er wel een beetje van gebruiken? Kom vast proeven bij de kick-off op 18 mei!

Delft heeft al drie Geluksroutes achter de rug en bij twee daarvan was Marcella Hartjes een drijvende kracht. Ook bij de editie 2018 maakt Hartjes deel uit van het organiserend team, samen met Miek Kleijs, Wim Verhoogt en Rianne Collignon. “We hebben dit jaar veel voorpret gehad,” vertelt Hartjes. “Daarmee wordt het een extra mooi weekend voor ons en hopelijk voor heel Delft. Onze boodschap is dat geluk ontstaat wanneer je echt doet of deelt waar je zelf blij van wordt. Dit organiseren maakt óns gelukkig.”

Geluksroute en kick-off

Opkikkerpad

Tijdens de Geluksroute delen mensen – geluksbrengers – iets van wat ze gelukkig maakt met anderen – geluksplukkers. Hartjes: “Wát wordt aangeboden, kan van alles zijn: kaarten knutselen, pannenkoeken eten, live muziek beluisteren, mandala tekenen, een yogales, wandelen over het zogeheten opkikkerpad, een hartje haken… We hebben ook een deelneemster bij wie je op zondagochtend mag komen ontbijten! Het aanbod is altijd verrassend, maar datzelfde geldt voor de vraag. De ene keer komen er dertig mensen op iets af, de andere keer misschien maar één. Het is allebei leuk – en een klein gezelschap leidt vaak tot de meest bijzondere ontmoetingen.” 

Stadskantoor

Over ontmoetingen gesproken: in april bezocht het Geluksteam de Delftse Uitdaging, de ‘ruilbeurs’ voor diensten. Hartjes: “We raakten in gesprek met mensen van de gemeente. Toen we vertelden dat we dit jaar graag een kick-off bijeenkomst wilden organiseren, regelden ze dat we die in het stadskantoor mogen houden. Daar werden wij heel blij van!” 
Bij de kick-off op 18 mei is iedereen welkom: geluksbrengers, geluksplukkers, mensen die nog niet weten of ze willen meedoen en ook mensen die gewoon iets willen vragen of vertellen, legt Hartjes uit. “Er staat ook een box waarin mensen hun geluksideeën voor de gemeente kwijt kunnen.”

Armbandje

De voorbereidingen zijn in volle gang. “We hebben de deelnemers van vorig jaar benaderd en zijn met zelfgemaakte kaarten al heel wat winkels en horeca langsgeweest. De reacties zijn vaak erg enthousiast – het stroomt echt!” 
Tijdens het weekend wil het team met de (landelijke) Gelukscaravan op de Markt gaan staan. “Dat is het infopunt en er wordt ook geluk gedeeld. We hebben er het hele programma op papier. Dat staat ook op de speciale app, maar niet iedereen vindt dat fijn. En verder delen we bij het infopunt het speciale armbandje uit, zoals ieder jaar. Nee, dat is niet bedoeld als toegangsbewijs – dat heb je niet nodig. Het armbandje is bedoeld om er even bij stil te staan hoe bijzonder het is dat geluk je dat weekend letterlijk omarmt!” 

Meer weten

Kick-off bijeenkomst: vrijdag 18 mei 18.00-19.30 uur, stadskantoor, Stationsplein1. 
Geluksroute: zaterdag 26 en zondag 27 mei. U kunt zich aanmelden als geluksbrenger op de website. Hier vindt u ook het aanbod. De app ‘Geluksroute’ is gratis te downloaden op uw mobiele telefoon.    
Terug
vrijdag 18 mei 2018 09:37:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob