Laatste Nieuws

Talent zoekt begeleiders

 

Het talent van je kinderen ontwikkelen kost geld. En als dat geld er niet (genoeg) is? Dan is er sinds maart het Talentenhuis Delft. Deze organisatie zoekt nu vrijwillige begeleiders.

Het Talentenhuis Delft biedt (huiswerk)begeleiding aan leerlingen van basisschool groep 7 en 8 tot eindexamen middelbare school. Het is een sociaal huiswerkinstituut dat open staat voor leerlingen van alle achtergronden. Leerlingen van ouders met een laag inkomen krijgen begeleiding voor een sterk gereduceerd tarief.

Talent zoekt begeleiders

Aanleiding

Het gaat goed met het Talentenhuis. Een jonge Sudanese vluchteling spreekt na twee maanden goed Nederlands. Hij wil doorzetten, tandarts worden. Een havo 4-leerlinge heeft wat hulp nodig met wiskunde. En hoe maak je een Powerpoint presentatie? Een willekeurige greep uit de talenten van het Talentenhuis en hun ontwikkelingsvragen. Op dit moment begeleiden zes begeleiders deze talenten. De begeleiders zijn tussen 20 en 78 jaar oud. Zij beschouwen huiswerk eerder als een aanleiding om talenten te ontwikkelen dan een doel. En: het Talentenhuis zoekt begeleiders om deze Delftse talenten te helpen bij hun ontwikkeling.

Meer informatie? Aanmelden?

Gezocht: begeleiders die gedreven zijn jongeren te helpen. Bent u goed opgeleid, kunt u zich verplaatsen in de belevingswereld van jongeren, en wilt u zich minimaal een jaar gemiddeld 3 uur per week beschikbaar stellen? Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website of op Facebook.
Terug
vrijdag 18 mei 2018 09:42:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob