Laatste Nieuws

Delft kleurt groen tijdens Irish Pub Festival.

 

Vrijdag 1 juni vindt inmiddels volgens traditie het 4e Irish Pub Festival in Delft plaats. Het festival dat zich roert in de Delftse horeca en gratis toegankelijk is, concentreert zich op louter Ierse muziek. Snelle tunes en veelal akoestische instrumenten, ondertussen genietend van een Iers biertje.

Jaarlijks reizen veel mensen af naar Dublin om naar de Temple Bar Area te gaan. Hèt uitgaansgebied van Dublin waar vaak van de vroege middag tot laat in de avond een ruime keuze aan live muziek is.
,,Dit willen we ook graag in Delft creëren”, aldus Noel Shannon, organisator van het Irish Pub Festival. Delft heeft een mooi plein en smalle straatjes. Het publiek kan zich makkelijk van kroeg naar kroeg verplaatsen. Op de vraag waarom dit in Nederland zo goed aanslaat zegt Shannon met een glimlach; ,,Nederlanders en Ieren hebben met elkaar gemeen dat ze van gezelligheid, een biertje en livemuziek houden”.

Delft kleurt groen tijdens Irish Pub Festival.

Wens voor de toekomstige editie
Volgend jaar bestaat het Irish Pub Festival in Delft 5 jaar. Er zijn wel wat wensen voor de volgende editie, maar de voornaamste is een Ierse sessie. Waarbij er een sessieleider is en iedereen hun instrument mee mag nemen en mag meespelen. Dat zou een mooie aanvulling zijn op het festival in Delft.

Programma
Dit jaar staan 7 cafés op het programma. Troubadour Darren Byrne speelt bij Café Tango. Darren staat naast zijn geweldige muzikale talent ook garant voor een hoog entertainment gehalte en wordt speciaal voor het festival ingevlogen vanuit County Wexford, Ierland.
Nieuwkomer Ierse Pub Tierneys verwelkomt het duo The Westport Two. Bij ’t Proeflokaal maken De Lowland Paddies acte de présance.
Noel Shannon en zijn vrouw Lynn Shannon, waarmee hij samen het folkduo “The Shannons” vormt, zijn dit jaar te zien als 4-mansformatie bij Stadscafé De Waag, als The ShannonsXL. Jimmy Ellis (UK) is een ware storm op de viool en Hendrik Jan Teerink is een specialist op banjo en mandoline en zullen samen als The ShannonsXL zorgen voor een muzikale sensatie.

Stadscafé De Waag - The ShannonsXL
Grandcafé De Sjees - Raglan Roadworks
Café Huug - Boxin' the Vox
Tierneys Irish Pub - The Westport Two
‘t Proeflokaal - De Lowland Paddies
Café Ruif - Croí
Cafe Tango - Darren Byrne
Terug
vrijdag 25 mei 2018 09:21:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob