Laatste Nieuws

Raad praat over subsidiestelsel

 

De gemeenteraad van Delft vergadert op donderdag 31 mei verder over het voorstel om het subsidiestelsel te vernieuwen. In de commissie Algemeen van vorige week donderdag lieten STIP en Onafhankelijk Delft na een uitvoerig debat namelijk weten dit agendapunt nog in de fractie te willen bespreken.

In de commissie Algemeen werd onder meer gesproken over een bestemmingsplan dat de bestaande parkeerregeling in alle huidige bestemmingsplannen moet vervangen, de nota Binnenstad Vitaal en Gastvrij en de brief van het college over het convenant Ondernemersfonds.

Raad praat over subsidiestelsel

Kliko’s

In de rondvraag reageerde wethouder Harpe afgelopen donderdag op de vraag van Stadsbelangen Delft over de drie kliko’s die Delftenaren hebben om afval te scheiden. De wethouder liet weten dat met Avalex overleg wordt gevoerd over maatwerk waar dat nodig is en zei begrip te hebben voor de problemen die mensen met een kleine tuin hebben om de containers kwijt te kunnen. Als dat echt tot problemen leidt, moet er volgens hem naar alternatieven worden gezocht.

Sint Sebastiaansbrug

De wethouder maakte ook bekend dat de geplande afsluiting van de Sint Sebastiaansbrug niet in november 2018 plaatsvindt, maar in januari 2019. Aannemers hebben in het aanbestedingstraject laten weten dat de voorbereidingen hen meer tijd kosten. Daardoor rijdt de tram niet begin 2020, maar voor de zomer van 2020 over de brug. Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag van deze commissievergadering.
Terug
zaterdag 2 juni 2018 08:45:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob