Laatste Nieuws

Bouwen bij Delft Zuid

 

Aan de Tanthofdreef 3, ten zuiden van station Delft Zuid, komen circa 250 woningen. De gemeente Delft en ontwikkelaar Certitudo Capital tekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst op vastgoedbeurs Provada.

De woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt, hoogopgeleiden en (bijna) afgestudeerden die een woning zoeken in of nabij het centrum van de stad. Op de locatie komt ook horeca en detailhandel. 
De ontwikkeling sluit aan op de ambities van de gemeente Delft voor Schieoevers- Noord en ook op de toekomstige ontwikkelingen rondom het station Delft-Zuid. De plannen worden gemaakt samen met de gemeente Delft, belanghebbenden en geïnteresseerden volgens de participatieaanpak Delfts Doen.

Bouwen bij Delft Zuid

Noordkant van het station

Op de Provada werd ook bekendgemaakt dat de gemeente voor een kavel aan de noordkant van het station op zoek gaat naar een projectontwikkelaar met een visie die past bij de stad. Het gaat om circa 5700 vierkante meter dat in eigendom is van de gemeente.

Delft Campus

De gemeente Delft heeft hoge ambities voor bedrijventerrein Schieoevers-Noord. Hier hoort ook het gebied rondom station Delft Zuid bij. Het station krijgt een upgrade en krijgt ook een nieuwe naam: Delft Campus.

Gemengd stedelijk gebied

In 2030 is het noordelijke deel van het huidige bedrijventerrein getransformeerd naar een gemengd stedelijk gebied, waar tegelijkertijd gewoond, gewerkt én gerecreëerd wordt. De gemeente werkt aan de verandering van Schieoevers samen met bewoners, ondernemers, partners in de stad en regio.
Terug
zaterdag 9 juni 2018 07:35:17 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob