Laatste Nieuws

Van Leeuwenhoeklezing

 

Wat brengt de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie ons? Nieuwe kansen – met machines kunnen we meer mens zijn. Daar gaat de Van Leeuwenhoeklezing van TU-professor Catholijn Jonker op 17 juni over.

Intelligente therapeutische programma's die mensen met vliegangst, hoogtevrees, slaapproblemen of posttraumatische stress helpen. E-partners die als maatje fungeren voor bijvoorbeeld kinderen met diabetes. Of die mensen in staat stellen zelfstandig te blijven wonen. Robots die leraren in de klas ondersteunen. Zelfrijdende auto’s. Allemaal voorbeelden van hoe kunstmatige intelligentie mensen helpt zich makkelijker en verder te ontplooien.

Van Leeuwenhoeklezing

Grens

Jonker zal tijdens de lezing ingaan op de mogelijkheden op korte termijn, en welke uitdagingen voorlopig nog buiten het bereik van de kunstmatige intelligentie zijn. Ook bespreekt ze wat deze ontwikkelingen op de lange duur zouden kunnen betekenen voor de mensheid. En waar ligt de grens, wat wil je wel, en wat wil je niet overlaten aan intelligente machines? Ook daar gaat Jonker op in.
De Van Leeuwenhoeklezing op 17 juni vindt plaats in het Science Centre aan de Mijnbouwstraat 120, aanvang 11.00 uur – gratis entree.
Terug
zaterdag 9 juni 2018 07:56:38 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob