Laatste Nieuws

100e DIP

 

Deze week komt de 100e peiling uit van het Delft Internet Panel, ofwel DIP. Het DIP is een vaste groep Delftenaren die hun mening geven over Delftse kwesties. Nieuwe leden welkom!

Ruim 2.500 Delftenaren doen met regelmaat mee aan een DIP-onderzoek over ‘iets Delfts’. Zo’n zes keer per jaar ontvangen ze een vragenlijst als link in hun mailbox. “We willen heel graag weten wat Delftse inwoners vinden van bepaalde onderwerpen,” legt Graziella Vitale, adviseur beleidsonderzoek bij de gemeente, uit. “En belangrijk om te zeggen: er wordt ook echt iets gedaan met de resultaten; ze zijn onder meer input voor gemeentelijk beleid.”

100e DIP

De gemeente doet haar best om DIP-leden niet onnodig te belasten, vertelt Vitale. “Per keer worden één of hooguit twee onderwerpen behandeld, deelnemers krijgen geen vragen die niet op hen van toepassing zijn en we beperken de tijdsinvestering tot zo’n tien tot vijftien minuten.”

Openbare ruimte

Onderwerpen van de peilingen variëren: van fietsendiefstal tot parkeren en van vuurwerkvrije zones tot ervaringen met studenten in de stad. Sommige onderwerpen van het DIP komen geregeld terug. Zo wordt jaarlijks – toevallig ook in de 100e peiling – geïnventariseerd wat bewoners vinden van de staat en het onderhoud van de openbare ruimte in hun wijk; denk aan groenonderhoud, zwerfvuil, hondenpoep en speeltoestellen. Vitale: “Omdat we dit onderzoek elk jaar doen, kunnen we de ontwikkelingen goed volgen. Het vertelt ons ook veel over problemen die in verschillende wijken spelen.” 
De gemeente is haar DIP-leden erg dankbaar, benadrukt Vitale. “En om dat een beetje tastbaar te maken, verloten we na elk DIP-onderzoek een aantal cadeaubonnen. Wie er een wint, krijgt ’m vanzelf thuisgestuurd.”

DIPT u mee?

Wilt u ook meedoen met het DIP? Graag! U moet wel Delftenaar zijn, 18 jaar of ouder en de beschikking hebben over een e-mailadres. Wilt u meer weten over het DIP, resultaten zien van een aantal peilingen en/of u aanmelden als nieuw panellid? Kijk dan op de website.   
Terug
vrijdag 15 juni 2018 09:18:24 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob