Laatste Nieuws

Nominatie voor Aan de slag-trofee

 

The Green Village en Delfts Doen zijn genomineerd voor de Aan de slag-trofee. De trofee is bedoeld voor projecten die inspirerend zijn voor het werken met de Omgevingswet. Op 10 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vanmiddag namen (vlnr) burgemeester Marja van Bijsterveldt, managing director The Green Village Jaron Weishut  en wethouder Ruimtelijke ordening Martina Huijsmans de nominatie voor de ‘Aan de slag trofee’ in ontvangst van Katja Stribos van het ministerie van BZK. Het Omgevingsplan voor The Green Village is geheel in de geest van de Omgevingswet gemaakt: het biedt ruimte aan het versneld mogelijk maken van duurzame innovaties door het uitzetten van knellende regelgeving. Zo is het mogelijk geworden om te bouwen zonder vergunning op The Green Village.

Nominatie voor Aan de slag-trofee

Vierde project

Dit is het vierde project dat is genomineerd voor de trofee. In totaal worden zes projecten genomineerd. Vanaf augustus kan iedereen stemmen op de genomineerden via Aan de slag met de Omgevingswet.nl. Minister Ollongren reikt op 10 september de trofee uit aan de winnaar.

 

The Green Village is een proeftuin voor duurzame innovaties, op de campus van de TU Delft. Het is een openluchtlaboratorium voor experimenten met nieuwe technologieën voor de woon- en leefomgeving. Delfts doen is de Delftse Participatieaanpak die de gemeente Delfts samen met de Delftenaren heeft gemaakt.
Terug
vrijdag 29 juni 2018 08:29:06 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob