Laatste Nieuws

NMi komt naar Delft

 

Meetinstituut NMi verhuist deze zomer naar de TU Delft Campus. Het bedrijf is gespecialiseerd in het testen, certificeren en trainen op het gebied van metrologie. Het vestigt zich aan de Thijsseweg op het zuidelijk deel van de campus, waar ook het standaardenlaboratorium VSL zit. Hierdoor ontstaat een nationale metrologie-hotspot.

Met de komst van NMi zit alle expertise rondom het doen van betrouwbare metingen onder één dak in Delft. VSL richt zich als standaardenlaboratorium op het beheer en de ontwikkeling van de wetenschappelijke standaarden en NMi houdt zich bezig met de praktische toepasbaarheid: het testen en keuren van allerlei meetapparatuur zoals gasmeters, benzinepompen, weegschalen etc.

NMi komt naar Delft

Geheid nauwkeurig

De voormalige faculteit Geodesie van de TU Delft gebruikte het pand aan de Thijsseweg vroeger. Dat geeft een aantal belangrijke voordelen: het staat op een rustige plek en is verstevigd met extra heipalen waardoor er minder last is van verstoringen of trillingen. Belangrijk voor een instituut dat nauwkeurige metingen moet uitvoeren. Op de begane grond zitten bovendien verschillende hightech laboratoria van VSL, die zullen worden uitgebreid met de onderzoeksfaciliteiten van NMi.

Kennis sneller vertalen

Collegelid TU Delft Nicoly Vermeulen is blij met de komst van NMi naar de TU Delft Campus. “In onze onderzoeken spelen metingen en metrologie een belangrijke rol. Dus is NMi een interessante partij om mee samen te werken. Steeds meer technologische bedrijven vestigen zich op de campus en gaan een samenwerking aan met ons. Daarmee kunnen we technologische kennis die ontstaat aan de TU Delft sneller vertalen naar nieuwe producten, bedrijvigheid en werkgelegenheid.”

Samenwerking

NMi past ook prima bij de Delftse hightechsector, stelt wethouder Bas Vollebregt. “Heel mooi dat NMi bij VSL in het pand komen. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van elkaars expertise, een pracht combi. Een mooi bewijs van de samenwerking tussen TU Delft en de gemeente waar mijn voorganger Ferrie Förster vanuit de gemeente een essentiële rol in heeft gespeeld.”

Hotspot

Directeur van het NMi Fabienne van Booma-de Smit (rechts op de foto met links directeur Vincent Fokkema van VSL) kijken uit naar de verhuizing. “Niet alleen omdat we dan onze intrek nemen in nieuwe, hippe kantoren en state-of-the-art laboratoria, maar ook omdat we graag dichtbij de technische hogescholen en universiteiten zitten, dichtbij de technologische ontwikkelingen. Daarnaast vormen wij samen met VSL de metrologie hotspot van Nederland waar wij samen studenten uitdagende stage-en afstudeerplekken aan kunnen bieden.”

 

NMi is nu nog gevestigd in Dordrecht. De verhuizing van de ruim 80 medewerkers zal in fases plaatsvinden. De eerste teams van NMi nemen hun intrek al begin juli in het gebouw aan de Thijsseweg en in de maanden daarna volgt de rest. De verhuizing moet eind oktober zijn afgerond. Klik voor meer informatie.
Terug
vrijdag 6 juli 2018 08:51:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob