Laatste Nieuws

Mooi weer, maar waar kun je zwemmen?

 

Met het warme weer zoeken veel mensen verkoeling in natuurwater. De warmte zorgt echter ook voor meer algen en bacteriën in het water. De gemeente Delft en het Hoogheemraadschap Delfland willen met een aantal maatregelen de overlast van dit jaarlijks terugkerend fenomeen verminderen.

Algen vermeerderen zich in een voedselrijke omgeving. Naast warmte hebben algen en bacteriën ook voedingsstoffen nodig. Op brood, poep en bijvoorbeeld lokvoer voor vissen gedijen ze uitstekend.

Gooi daarom geen eten in het water, laat de hond niet bij de waterkant poepen, gooi geen lokvoer bij je dobber en maak zelf altijd gebruik van de wc’s in het recreatiegebied. Ook bladeren zijn voedingsstoffen. Door de oeverbeplanting aan te passen vallen er minder bladeren in het water.

Mooi weer, maar waar kun je zwemmen?

Controle en toezicht

Het hoogheemraadschap controleert de zwemwaterkwaliteit tijdens het zwemseizoen elke twee weken op drie punten. Dan wordt ook de aanwezigheid van de blauwalgen bepaald.

Waarschuwing of zwemverbod

Wanneer uit metingen blijkt dat een waarschuwing of zwemverbod noodzakelijk is, wordt dat op de betreffende stranden met borden bekendgemaakt. Kijk voor je gaat zwemmen op zwemwater.nl, de borden bij de zwemplassen of de zwemwater app.
Terug
vrijdag 6 juli 2018 09:04:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob