Laatste Nieuws

Alcohol bewust worden

 

Op naar drinken met mate. Vijf studentenverenigingen gaan samenwerken aan bewustwording en verandering van alcoholgebruik bij studenten. Ook de TU Delft, Stichting Jeugd en Alcohol, het Rode Kruis en de gemeente werken daaraan mee.

De negen partijen tekenden gisteravond een intentieovereenkomst om gezamenlijk met een aanpak te komen. De vijf studentenverenigingen – DSC, Proteus-Eretes, de Delftsche Studenten Bond, Sint Jansbrug en Virgiel – nemen daarbij het voortouw. “Het is belangrijk voor de gezondheid van de studenten dat alcoholgebruik bij studentenverenigingen verantwoord gebeurt. Het besef bij studenten wat alcohol voor een schade kan aanrichten, speelt hierin een essentiële rol,” aldus Daniël Houwing van Virgiel.

Alcohol bewust worden

Eerste hulp

Dit gebeurt door middel van voorlichting over de risico’s van bovenmatig alcoholgebruik aan mentoren van de Ontvangst Week en aan eerstejaarsstudenten tot aan een symposium met best practices op het gebied van alcoholbeleid. Maar ook het opleiden van studenten als EHBO’er bij studentenevenementen hoort bij de aanpak, waarbij ze extra getraind worden om eerste hulp te verlenen bij alcoholletsel.

Krachten bundelen

Dr. Nico van der Lely, kinderarts bij Reinier de Graaf en oprichter van Stichting Jeugd en Alcohol, werkt al jaren aan een alcoholbewuste generatie en juicht deze brede samenwerking toe. “Bovenmatig alcoholgebruik onder studenten verdient meer aandacht. Het is een goede zaak dat we met deze intentieovereenkomst krachten bundelen om verantwoord alcoholgebruik bij studenten te stimuleren.”

Liefst nog breder

De intentieovereenkomst geldt voor een periode van 1 jaar. De partijen hopen dat meer partijen zich aansluiten, zoals andere studentenorganisaties, zodat een nog breder draagvlak gecreëerd wordt. 
Terug
vrijdag 13 juli 2018 08:42:53 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob