Laatste Nieuws

Primeur: laadpaal mét AED

 

Een wereldprimeur in Delft: deze week werd de allereerste oplaadpaal voor elektrisch rijden die is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED) onthuld. De Nederlandse uitvinding wordt gezien als dé oplossing voor het schrijnende tekort aan goede AED-locaties. De oplaadpaal is geplaatst in de Willem van Aelststraat ter hoogte van nummer 20. 

AED’s zijn apparaten waarmee hulpverleners een elektrische schok kunnen toedienen aan een persoon met een hartstilstand en er is in Nederland een groot gebrek aan openbare locaties voor de plaatsing van AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. De Delftse organisatie City AED pakt dit probleem aan door openbare laadpalen voor elektrisch rijden uit te rusten met AED’s.  

Primeur: laadpaal mét AED

Centrale punten

City AED werkt samen met laadpalenleverancier EVBox om de AED-paal mogelijk te maken. Deze laadpunten zijn goed zichtbaar en worden op centrale punten in de woonwijk geplaatst, waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn. De laadpaal in de woonwijk krijgt zo opeens een levensreddende functie.

Proef

Het gaat hier om een proef waarbij partijen onderzoeken of een AED-paal werkt en wenselijk is. De AED functioneert door de ingebouwde accu zelfstandig, voor het geval de stroom zou uitvallen. Wilt u meer weten? Kijk dan op delftwordtgroen.nl of aedlaadpaal.nl.
Terug
vrijdag 20 juli 2018 06:43:12 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob