Laatste Nieuws

Voorkom inbraak!

 

Gaat u op vakantie? Inbrekers niet! Ze weten dat dit dé periode is om hun slag te slaan. Met een aantal maatregelen maakt u het inbrekers een stuk lastiger. 

Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden, sluit ramen en deuren af en haal sleutels uit de sloten en gebruik onder andere tijdschakelaars op lampen om het huis bewoond te laten lijken. Ook een goed idee: vraag iemand de post regelmatig weg te halen en de gordijnen af en toe open en dicht te doen. Heeft u een oprit? Vraag dan uw buren of ze daar soms hun auto willen parkeren.

Voorkom inbraak!

Dakkoffer

Inbrekers zien het tijdens hun voorverkenning als bewoners dagenlang bezig zijn hun caravan in te laden of als er voor de deur een auto met dakkoffer staat geparkeerd. Haal dus uw caravan zo kort mogelijk voor vertrek uit de stalling en monteer een dakkoffer pas op het laatste moment.

Bel 112

Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien, maar dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. Dus bent u thuis en ziet of hoort u iets opvallends in uw buurt? Bel bij twijfel 112; de politie komt liever een keer te veel dan te weinig!

Kijk voor meer tips op maakhetzeniettemakkelijk.nl
Terug
vrijdag 20 juli 2018 06:45:48 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob