Laatste Nieuws

Zomertips voor de container

 

De gemeente Delft en afvalverwerkingsbedrijf Avalex krijgen af en toe vragen over hoe je ongedierte en stank bij containers kunt verminderen. Zeker als het warm is, kunnen er vliegen en maden op de containers afkomen. Ook gaat de gft-bak sneller stinken. Daarom een paar tips op een rijtje om deze ongemakken zo veel mogelijk te beperken.

Zomertips voor de container

Overige tips

Maden voorkomen en bestrijden

Maden in de afvalcontainer is een probleem dat in de zomer voorkomt. Deze ontstaan doordat vliegen eieren afzetten in vleesresten. U kunt dit voorkomen door vleesresten die u in de zomer wilt weggooien goed in te pakken, zodat vliegen er niet bij kunnen. Als er toch maden ontstaan, dan kunt u deze bestrijden met heet water of de container open zetten, zodat de vogels ze kunnen opeten. Nog een tip: maden kunnen niet tegen klimop of lavendel. Als u een paar takjes van een klimop in en/of op de container legt, zijn de maden binnen korte tijd verdwenen!

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Avalex Klantencontactcentrum, bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur via 0900-0507 (lokaal tarief) of mail naar info@avalex.nl
Terug
vrijdag 27 juli 2018 09:21:13 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob