Laatste Nieuws

Bouwen in Van Leeuwenhoekkwartier

 

In de voormalige spoorzone wordt hard gewerkt aan het stadsdeel Nieuw Delft. Inmiddels zijn ook de werkzaamheden rond station Delft gestart. Hier wordt de komende jaren gebouwd aan het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier: een levendige stadsbuurt met onder andere woningen, werkplekken, horeca, expositieruimten en ontmoetingsplekken. De eerste heipalen gaan binnenkort de grond in.

De noordelijke helft van het Van Leeuwenhoekkwartier komt te liggen tussen het Bolwerk en de Ireneboulevard. De ontwikkeling van dit gebied gebeurt stapsgewijs. Deze zomer start als eerste de bouw aan de Nieuwe Gracht, naast het voormalig stationsgebouw van Delft. Op deze plek komen de Antoni, verschillende zelfbouwprojecten en woningen en appartementen van Guldenwater.

Bouwen in Van Leeuwenhoekkwartier

Start heiwerkzaamheden

Begin augustus gaan de eerste heiwerkzaamheden voor deze projecten van start. Hoewel de aannemers waar mogelijk de overlast proberen te beperken, kunnen de werkzaamheden voor geluids- en trillinghinder zorgen. Directe omwonenden ontvangen hier meer informatie over. De aan- en afvoer van bouwmateriaal verloopt voornamelijk via de Ireneboulevard en voor een deel via de Nieuwe Gracht. Het heiwerk is naar verwachting in november klaar: daarna volgen de fundering en ruwbouw.

Van Leeuwenhoekkwartier

Nieuw Delft bestaat uit drie buurten met elk een eigen karakter: de Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof. Het Van Leeuwenhoekkwartier – de grootste van de drie – omvat station Delft en grenst in het noorden aan de historische binnenstad. Hier ontstaat de komende jaren een levendig stationsgebied met groene verblijfsplekken en bijzondere gebouwen, zoals Antoni, House of Delft en The Student Hotel. De mix van woningen, werkplekken, start-ups, horeca, cultuur en groen maakt dat er voor iedereen iets te doen is.

Meer informatie

Ook op andere plekken is de ontwikkeling van Nieuw Delft in volle gang. Een overzicht van de werkzaamheden is te vinden op www.nieuwdelft.nl/werkzaamheden. Vragen of klachten over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Nieuw Delft via nieuwdelft@delft.nl of 015 - 260 26 11.
Terug
vrijdag 3 augustus 2018 08:15:34 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob