Laatste Nieuws

Hele stad kan stemmen!

 

Delfts Doen en The Green Village zijn genomineerd voor de landelijke Aandeslag Trofee 2018. Deze trofee is bedoeld voor projecten die inspirerend zijn voor het werken met de Omgevingswet. Op 10 september wordt de winnaar bekendgemaakt. Of Delfts Doen en The Green Village winnen? Dat kunt ú mede bepalen!

In totaal zijn zes projecten genomineerd voor de Aandeslag Trofee. The Green Village is met Delfts Doen genomineerd, omdat in de geest van de nieuwe Omgevingswet en samen met betrokken Delftenaren aan een Omgevingsplan wordt gewerkt voor The Green Village. The Green Village is een proeftuin voor duurzame innovaties, op de campus van de TU Delft. Het is een openluchtlaboratorium voor experimenten met nieuwe technologieën voor de woon- en leefomgeving. Zo is er een testfaciliteit voor de Hyperloop (zie foto; foto NFIA). In het Omgevingsplan komen alle regels die te maken hebben met de leefomgeving, ook bijvoorbeeld regels op het gebied van gezondheid en verkeer.

Hele stad kan stemmen!

Hele stad

Gelijktijdig wordt geëxperimenteerd met participatie: Delftenaren worden betrokken aan de hand van Delfts Doen, een plan van aanpak om Delftenaren uit te nodigen mee te doen en een inbreng te leveren. En: Delfts Doen is zelf óók samen ontwikkeld met betrokken Delftenaren die mee wilden doen en daaraan een inbreng wilden leveren. De nominatie is daarom niet een nominatie alleen voor de gemeente, maar voor de hele stad, stelde burgemeester Marja van Bijsterveldt toen Delfts Doen en The Green Village werden genomineerd.

Stemmen

Iedereen kan nu stemmen op de genomineerde projecten. Wie krijgt de meeste stemmen en daarmee de Aandeslag Trofee 2018? Dat wordt op 10 september bekendgemaakt. Dan reikt minister Ollongren de Aandeslag Trofee uit aan de winnaar. Wilt u stemmen? Dat kan tot 7 september.

 

Klik voor meer informatie over The Green Village, Delfts Doen of de Omgevingswet.
Terug
vrijdag 3 augustus 2018 08:18:31 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob